Ugens kampe - Dameligaen


Meget er stadig åben i den sidste uge af grundspillet for Dameligaen. Nr. 1 og 2 er fundet, men der er hård kamp om de efterfølgende pladser, ligesom der er stor spænding om den sidste plads i mellemspillet.

Hørsholm, Lemvig, Stevnsgade og Åbyhøj kæmper om pladerne 3-6, og her er der særlig stor spænding om 4. pladsen, mens det ser ud til at Hørsholm kan være ganske sikre på 3. pladsen. I bunden er det Værløse og Virum, som slås om den sidste plads i mellemspillet, men selvom Virum har to forsøg til at overhale Værløse, så tyder mest på at sidstnævnte tager pladsen.

Ugen startede allerede mandag, hvor Hørsholm og Horsens spillede deres udsatte kamp, og som ventet blev det en sejr til Hørsholm, og dermed røg det sidste håb for Horsens om en plads i mellemspillet.

Onsdag aften sættes næste kamp i gang når Virum tager i mod Stevnsgade. For begge hold er der vigtige point på spil, og de to klubber er nærmest ved at skabe tradition for at spille kampe med stor betydning mod hinanden. Denne gang er Stevnsgade dog klar favorit til at vinde. Det er en kamp mellem to hold, som har kæmpet med i hver sin ende af ligaen gennem sæsonen, og selvom Stevnsgade efter jul har manglet den stabilitet, man havde før jul, så bør de ikke komme i problemer mod Virum. På den anden side må Virum være topmotiveret, det er måske deres chance for at få en fod indenfor i mellemspillet, så hvis de ikke er opsatte til en kamp som denne, så bliver det svært at se, hvornår motivationen vil vise sig. Så det kan blive en intens kamp, men Stevnsgade bør være i stand til at vinde uden for stort besvær.

Torsdag aften fortsætter afviklingen af de sidste kampe, når Horsens og Åbyhøj mødes. Horsens har ikke så meget tilbage at spille for, men der er normalt mere på spil end point, når de to klubber mødes, så de har nok ikke tænkt sig at forære sejren til de grønne. Det er dog Åbyhøj som har mest på spil i kampen, og det kan selvfølgelig give de ekstra nerver, som gør kampen vanskelig. Åbyhøj viste mod Værløse for kort tid siden, at de stadig mangler en smule stabilitet, men hvis de skal holde muligheden for en plads i top-4 åben, så skal de vinde torsdag. Det bør de også, og dermed fastholde spændingen til weekendens afsluttende kampe.

Det bliver formentlig weekendens kampe, som fordeler de endelige placeringer. Åbyhøj og BK Amager er de første i ilden, og det kan blive et brag af en kamp. BK Amager har ikke så meget at spille for pointmæssigt, men de vil formentlig gerne høste mest mulig selvtillid inden sæsonen skal afgøres. Åbyhøj har til gengæld meget at spille for, da alle muligheder for deres placeringer stadig kan være i spil. Åbyhøj har været stærke på eget gulv i denne sæson, og det er klart til deres fordel, at kampen spilles i Åbyhallen. Men om det er nok til at slå topholdet fra Amager er vanskeligt at sige. BK Amager er som rækkens nr. 2 naturligvis favorit, men hvis Åbyhøj viser den rette vildskab, kan de godt skabe en lille overraskelse. Derefter vil de dog være afhængige af andre resultater, før deres placering er fundet.

Næste brik i puslespillet lægges af Stevnsgade og Horsens. Her er Stevnsgade i en situation, hvor en sejr igen er nødvendig for at holde deres muligheder åbne. Men en hjemmekamp mod rækkens nr. 10 er vel også nærmest det bedst tænkelige udgangspunkt. Stevnsgade har i hvert fald alle muligheder i de sidste kampe til at gøre deres egen del af arbejdet færdigt. Det bør blive en hjemmesejr, som man så efterfølgende må se på, hvad der kan bruges til.

Hørsholm spiller i sidste runde hjemme mod Virum, og der kan vist ikke blive tvivl om deres plads i top-4, så måske er det Virums chance til at komme med videre i mellemspillet. Hørsholm på udebane er dog ikke den nemmeste måde at slutte sæsonen, så det vil være en overraskelse, hvis det bliver her Virum sikre sig 8. pladsen. Virum har gennem sæson vist at de aldrig giver op, og hvis Hørsholm taber lidt af pusten og ikke viser den rette indstilling, så kan der komme en overraskelse. Men favoritværdigheden ligger hos Hørsholm.

Rundens mest ubetydelige kamp spilles mellem SISU og Falcon. Begge hold er sikre på at komme i hver sin gruppe af mellemspillet, og det handler blot om at pudse formen af. Det har Falcon nok mest brug for efter endnu en urolig periode i sæsonen, med udskiftning af træner og usikkerhed om spillere. Man kan håbe, Falcon slutter sæsonen godt, men mod SISU får de nok ikke nogen sejr. SISU har efter jul spillet meget stabilt, og ligner et hold på vej mod endnu en finale.

Grundspillet afsluttes søndag, når Værløse og Lemvig mødes. Først her kan den sidste brik falde på plads. Værløse kan på det tidspunkt være sikre på deres plads i mellemspillet, hvis Virum har tabt begge deres kampe i løbet af ugen. For Lemvig kan situationen også være afklaret afhængig af resultaterne for Stevnsgade og Åbyhøj. Mest tyder dog på, at Lemvig først får sin placering afgjort i søndagens kamp, og vestjyderne kan med en sejr sikre sig pladsen i top-4. Vestjyderne er dog sikre på at komme med i mellemspillet uanset resultatet, og begge grupper kan have sine fordele og ulemper, så spørgsmålet er, hvor meget det i sidste ende betyder. Vejen mod slutspillet er naturligvis nemmest gennem en plads i top-4, men det er før set, at sejre i lidt lettere kampe har givet hold ekstra fart i de helt afgørende kampe, så man skal ikke afskrive at holdene fra 5-8 kan have en fordel når sæsonen skal afgøres. Lemvig tager naturligvis til Værløse for at vinde sæsonens sidste kamp, men det kan blive en vanskelig opgave, for Værløse har på det seneste vist fremgang, hvilket blandt andet sejren for nylig over Åbyhøj viser med tydelighed. Så en udekamp mod Værløse er ikke nogen ønskeopgave for Lemvig, som før har haft problemer netop her. Til gengæld kan man måske ikke få en bedre og mere spændende afslutning på grundspillet, og de to hold vil uden tvivl give hinanden kamp til sidste minut. Lemvig må påtage sig favoritrollen, men der er også meget som taler til Værløses fordel, så afstanden mellem holdene er ikke så stor som tabellen antyder.