Lemvig fik revanche


Det holdt hårdt, men Lemvig fik sin revanche mod Aarhus BF, som for blot 10 dage siden vandt sæsonens første omgør mellem de to hold efter ekstra spilletid. Sejren skyldes ikke mindst, at Søren Flæng for alvor fik vist, at han er tilbage på sit niveau efter sin skade. Med 39 point og 16 rebounds var han hobedmanden bag sejren på 89-78.

Kampen igennem fulgtes de to hold ad, og de skiftes til at sidde på spillet, hvilket og betød at føringen skiftede mange gange. Flere gange troede man som tilskuer, at kampen var på vej mod sin afgørelse, men hver gang kom der ny spænding i opgøret. Aarhus BF startede bedst og viste stor effektivitet i deres angreb, men det gav alligevel ikke nogen afgørende føring, og Lemvig kunne godt halvvejs i perioden tage føringen med 12-10. Den blev efterfølgende udbygge til 20-10, inden gæsterne kunne hente lidt af afstanden til 26-21 ved pausen.

Fra starten af anden periode fortsætter Aarhus med at æde ind på hjemmeholdet og efter tre minutter kan de igen overtage føringen med 30-29. Holdene forsøger at bruge hver sine midler til succes. Aarhus er varme bag 3-pointlinjen mens Lemvig forsøger at komme tæt på kurven. Gæsterne har mest held med deres koncept, og det giver en føring på 44-48 ved halvleg.

Tredje periode bliver både tæt og intens. Lemvig får hurtigt lukket hullet til 48-48 og derefter følges holdene gennem hele perioden. Ind i mellem er spillet meget intenst og begge hold laver flere fejl. Føringen skifter næsten fra scoring til scoring, og det er helt retfærdigt, at perioden slutter 64-64.

Alt er altså åben inden de sidste 10 minutter, som startes bedst af Aarhus, der får en føring på 4 point. Endnu en gang kommer Lemvig igen og tager føringen ved 72-71 efter fire minutter. Den udbygges til 76-73, og Lemvig får et spillemæssigt overtag, som udnyttes til at få lidt ekstra luft. 81-73 er stillingen med 3 minutter igen, og man fornemmer en afgørelse er på vej. Aarhus BF kæmper videre, men kommer ikke tættere på end 85-78. Lemvig holder stand og vinder en god kamp med 89-78.

Det var marginaler som afgjorde at kampen tippede til Lemvigs fordel, men en afgørende faktor var, at Lemvig fik kontrol over spillet under kurven, hvor både Søren Flæng og Thomas Bjørklund kæmpede godt. Sidstnævnte er et godt eksempel på, at point ikke er alt i basket. Men 13 rebounds og 5 bloks satte Thomas Bjørklund sit præg på kampen, selvom han ikke blev noteret for point.

Lemvigs point: Søren Flæng 39p (16 reb), Dominick reid 25p, Oscar Fuglsang 13p, Nithithilan Muralithas 6p, Kalin Varbanov 2p, Ivan Clausen 2p og Mikkel Andersen 2p