Lemvig tog et skridt mod top-4


Lemvig tog et skridt mod top-4

Onsdagens Dameligakamp i Lemvig basket blev ikke noget spillemæssig stor oplevelse. Manglende koncentration og mange boldtab til begge hold førte til en del rodet spil. Til gengæld var det en livlig kamp, som i store dele var mere tæt end resultatet 76-54 til Lemvig antyder.

Jævnbyrdigheden var størst i første periode, hvor Lemvig manglede fokus og koncentration i forsvaret, hvilket Horsens udnyttede til at få flere nemme scoringer tæt på kurven. Netop spillet under kurvens skulle ellers være til Lemvigs fordel med den større fysik holdet kan byde på i forhold til Horsens. Men gæsterne bevægede sig godt og flyttede bolden fint, så de gang på gang fik splittet hjemmeholdets forsvar. Angrebsmæssigt kommer Lemvig ikke helt så nemt til scoringerne, men holder alligevel fat selvom Horsens i store dele af perioden er foran. Mod slutningen af perioden får Lemvig alligevel en smal føring, som de fastholder i rodet afslutning, hvor begge hold misbruger mange muligheder.

Lemvig kommer godt fra start i anden periode og på blot et minut udbygges føringen fra 19-18 til 25-18. Derefter kommer Horsens godt med igen, og spillet bliver mere jævnbyrdigt og det samme gælder stillingen, som igen bliver så tæt at føringen tipper frem og tilbage. Det bliver Lemvig, som først får så meget styr på spillet, at det giver et overtag, og i den sidste tre minutter af perioden opbygges der en føring på 41-28.

I tredje periode bliver spillet igen mere rodet, og ingen af holdene får for alvor gang i spillet. Afstanden mellem holdene er stabilt på mere end 10 point, og det begynder at se vanskeligt ud for Horsens at komme tilbage i kampen for alvor. Lemvig udnytter sin fysik til at hente point tæt på kurven, og fra distancen byder flere ind, når det er nødvendigt.

Stillingen er 56-40 ved starten af sidste periode, og det står forholdsvis klart, at Lemvig vil vinde kampen. Horsens giver dog ikke op, og der bliver kæmpet fra begge hold til det sidste. Lemvig har flest kræfter tilbage, og kan udbygge føringen til slutresultatet 76-54.

Det var tydeligt, at Lemvig fra start til slut manglede noget koncentration og der blev ind i mellem taget for let på opgaven. Alligevel havde holdet styrke nok til at vinde en sikker sejr. Spillemæssigt fik Horsens vist noget af det potentiale holdet har. Der er masser af talent på holdet, og tempomæssigt og teknisk kan holdet godt begår sig. Manglerne ligger på det fysiske, hvor de unge spillere, har får lidt at stå i mod med.

Med sejren tog Lemvig et vigtigt skridt mod en placering i top-4. En sejr i sidste kamp ude mod Værløse kan stadig blive nødvendig for at indløse billet til mellemspillet for de bedste fire, hvor en plads i slutspillet også er sikret.

Lemvigs point: OKako Adika 15p, Raven Berry 15p (15 reb), Ivana Udovalieva 13p (5 stl), Emily Hatch 13p, Helle Kristiansen 9p (9 stl), Tina Nesse 6p (10 reb), Grace Gardner 5p

Horsens point: Enna Pehadzic 14p (10 reb), Emily White 12p, Pernille W. Pedersen 12p, Rebecca Houmøller 9p, Sarah Bersang 4p, Anna-Helene Eskholm 3p