Lemvig tabte til pokalvinderne


SISU var på forhånd favoritter til at vinde lørdagens kamp i Dameligaen mod Lemvig, og med en sejr på 71-82, levede de op til forventningerne. Det skete efter en kamp, hvor Lemvig kom bagud, kom igen, og til sidst måtte give fortabt.

Fra kampens første minut satte SISU sig på kampen med stor effektivitet. Gæsterne misbrugte stort set ikke et skud, og de kunne derfor skabe en føring på 2-12- Lemvig gjorde det ikke nemmere for sig selv ved at smide flere bolde væk, og for ofte gav det nemme scoringer til SISU. Midt i perioden får Lemvig bedre fat, og god energi af bl.a. Tina Nesse er med til at begrænse afstanden til 18-23 inden pausen.

Lemvig starter anden periode godt, og på kort tid udlignes der til 25-25. Mange spillere tager initiativ hos hjemmeholdet, og det giver hjemmeholdet deres eneste føring i kampen. For SISU får stabiliseret spillet igen og et par jævnbyrdige minutter er det igen de forsvarende DM- og pokalvindere, der sætter sig på kampen. Anført af Tea Jørgensen udbygger SISU føringen igen, godt hjulpet af flere turn-overs af Lemvig, som har svært ved at bryde gennem gæsternes forsvar. Frem mod halvlegen bliver føringen udbygget til 39-53.

Tredje periode startes med et godt angreb af Lemvig, hvilket giver en smule optimisme, men SISU svare lynhurtigt igen og sætter sig igen på kampen. Kiki Lund scorer gæsternes 10 første point, og Lemvig har svært ved at finde et modtræk. Derfor kan SISU reelt afgøre kampen med en føring på 50-72 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter bliver der aldrig spænding om kampens udfald. Lemvig får pyntet på resultatet, og kan gå fra kampen med oprejst pande, men de mange turn-overs blev dyre. Hele 25 turn-overs blev det til for hjemmeholdet, og mange af dem blev omsat til nemme point af SISU. Sejren på 71-82 var fuldt fortjent, og SISU fik endnu en gang sat streg under deres position som mesterskabsfavoritter.

Lemvigs point: Emily Hatch 21p (14 reb), Ivana Udovalieva 17p, Raven Berry 16p, Tina Nesse 9p, Okako Adika 6p, Helle Kristiansen 6p

SISUs point: Tea Jørgensen 24p, Kiki Lund 17p, Katrine Dyszkant 14p, Camilla Blands 13p, Heidi Anton 10p, Julie Ilsby, Nathalie Reschard 2p

Tilskuere: 110