Ugens kampe - Dameligaen


Sidste uges kampe lukkede for alvor op for spekulationerne omkring placeringerne i Dameligaen. BK Amager og SISU holder deres parløb i toppen, men derefter begynder der for alvor at blive trangt om pladserne. Hørsholm står med gode kort til at tage 3. pladsen og derefter kæmper Lemvig, Åbyhøj og Stevnsgade om den sidste plads i top-4. Falcon ser ud til at være sikre på at slutte i top-8, mens Værløse og Virum kæmper om den sidste plads. Horsens skal for alvor skabe overraskelser, hvis de skal med videre.

Denne uges kampe starter allerede onsdag, hvor Hørsholm og SISU spiller TV-kamp – og revanchekamp for pokalfinalen. SISU lægger gulv til kampen og ser man tilbage på pokalfinalen, så er det svært at forestille sig andet, end at SISU snupper endnu en sejr. Hørsholm har mere at byde på end de viste i pokalfinalen, men SISU ser også ud til at være stabile på det rette tidspunkt af sæsonen, så det bør give endnu en sejr.

Hørsholm er på landevejen igen lørdag, hvor de besøger Falcon. Her er det til gengæld 79ers der er favorit. Falcon tabte i sidste uge mod Lemvig, og det gav ikke anledning til at tro på de kan tvinge point fra Hørsholm. For Hørsholm bør kampen blive startskuddet til en god slutning på grundspillet. Et nederlag vil koste dyrt på selvtilliden, og det bør Hørsholm være for rutinerede til at lade ske. Falcon er ikke for alvor under pres, de kan formentlig ikke ændre ret meget på deres placering, og det handler derfor om at blive klar til mellemspillet.

Horsens BC skal for alvor finde storspillet frem, hvis de skal komme med i mellemspillet. I denne uge får de besøg af BK Amager og det virker ikke særlig realistisk for piraterne at hente point her. BK Amager spiller måske ikke helt så stabilt, som de gjorde før jul, men de vinder stadig deres kampe, og når top og bund mødes, så gør netop selvtilliden en stor forskel. Derfor er BK Amager naturligvis også klar favorit til at vinde.

Lørdagens sidste kamp spilles i Lemvig hvor SISU kommer på besøg. SISU er naturligvis favorit, men Lemvig vil kæmpe hårdt for at skabe en overraskelse, som måske også kan sikre holdet en plads i top-4. SISU virker ikke som et hold der har tænkt sig at give kampe væk for tiden, så Lemvig skal virkelig ramme dagen, hvor kollektivet og individualisterne får alt til at gå op i en helhed. Lemvig vandt i sidste uge ude mod Falcon, og det giver Lemvig en lille fordel i kampen om placeringerne. En sejr vil styrke mulighederne, mens et nederlag måske ikke får den store betydning. Så Lemvig kan gå ind og satse uden nogen stor risiko.

Søndagen byder på en enkelt kamp når Værløse og Åbyhøj mødes. Det er en kamp som Åbyhøj er favorit til at vinde, men der er vigtige point på spil for begge hold. En sejr til Værløse vil stille dem godt i forhold til at komme med i mellemspillet, mens Åbyhøj kæmper for at nå i top-4. Værløse har vist spillemæssig fremgang, men det har endnu ikke ført til sejre over holdene højere oppe i tabellen. Det vil give Værløse et stort skub i den rigtige retning, hvis de kan vinde søndag, men Åbyhøj virker for tiden så godt kørende, at de ikke smider point væk.