Ugens kampe - 1. Division Herrer


I den kommende weekend går vi ind i februar, og dermed er nedtællingen til slutspillet for alvor i gang. Flere hold kæmper fortsat om de sidste pladser i top-8 og weekendens kampe kan give et fingerpeg om, hvilken retning holdene går.

Lørdagen starter med kampen mellem BK Amager og Aarhus BF. BK Amager løb is sidste weekend ind i endnu et nederlag, og de skal kæmpe hårdt for at nå med i top-8. Kampen mod Aarhus er måske ikke den mest oplagte mulighed for at hente point, men helt umuligt er det. ABF fik i sidste uge en vigtige sejr hjemme mod Lemvig efter ekstra spilletid, og dermed står holdet lunt til en plads i slutspillet. Men holdet svinger stadig nok spillemæssigt til, at det kan blive svært på Amager. Alligevel er Aarhus favorit til at vinde.

Virum holder stadig førstepladsen, selvom sejren mod Glostrup ikke var overbevisende. I denne uge møder Virum på hjemmebane BMS, og det kunne være en topkamp, men er det ikke. For BMS er ikke længere der, hvor de var forventet at være, og derfor er Virum også klar favorit til at vinde kampen. BMS vandt godt nok sikkert mod ALBA i sidste uge, men det er måske ikke lige den kamp man skal bygge forventningerne til holdet på. Man kan håbe, at BMS overrasker og skaber endnu mere spænding i toppen ved at vinde, men det virker ikke sandsynligt.

Lørdagens sidste kamp spilles i Lemvig, hvor bundholdet ALBA kommer på besøg. Vestjyderne tabte ude mod Aarhus i sidste runde efter ekstra spilletid, men var inden da kommet tilbage fra at være bagud med 17 point før sidste periode. Det kan holdet måske tage med videre som noget positivt. I hvert fald bevæger Lemvig sig spillemæssigt i den rigtige retning lige nu, og hjemme mod ALBA bør de vinde. En sejr vil desuden lune i kampen om en plads i slutspillet.

Søndag besøger BMI Jonstrup. Det gør de med en frisk overraskelse i bagagen efter de vandt med et point hjemme mod Stevnsgade i sidste uge. Dermed lykkedes det endelig for BMI at vinde en af de tætte kampe, og holdet står nu stadig med en chance for at klemme sig med i slutspillet. EN sejr i Jonstrup vil øge de muligheder, og der bør samlet set motivere oprykkerne. I hvert fald gør det dem til favorit mod Jonstrup, som ikke har gjort meget væsen af sig.

Weekenden slutter med kampen mellem Solrød og Stevnsgade. Det er også det nærmeste man kommer en topkamp i denne uge. Stevnsgade rejste i sidste uge hjem med en skuffelse fra BMI, mens Solrød fortsatte den positive udvikling ved at vinde sikkert hjemme mod BK Amager. Det giver en kamp med to hold, som har hver sine grunde til at ville vinde. Stevnsgade tabte et vigtigt skridt i kampen om første pladsen, og de tåler ikke flere nederlag før chancen for at overhale Virum er helt forpasset. På den anden side øjner Solrød en chance for at drille et af topholdene og lukke sig selv ind i kampen om de absolutte topplaceringer. Det kan der komme en underholdende og intens kamp ud af, og sejren kan gå til begge sider, men Stevnsgade får en kneben favoritrolle.