Ugens kampe - 1. Division Herrer


Det nye år er startet med en intens kamp om pladserne i 1. Division Herrer. Flere hold bejler til pladserne i slutspillet og i toppen kæmpes der om det bedste udgangspunkt til sæsonens afgørende kampe.

Den kommende weekend åbnes med opgøret mellem Glostrup og Virum. En kamp som Virum, som tophold, naturligvis er favorit til at vinde.  Glostrup har ganske vist sig som joker, der kan vinde kampe, når man mindst venter det, og 2014 har da også foreløbig budt på en god sejr over BK Amager og et ventet nederlag mod Stevnsgade. Så det er altså anden weekend i træk holdet møder tophold. Virum ser ud til at have bevaret stabiliteten og er fortsat, hvor de slap, og det er svært at tro på, de vil snuble mod Glostrup. Så mon ikke rækkens nr. 1 stadig er Virum efter weekenden.

BMS løb i sidste uge ind i et nederlag mod Solrød, og det er for tiden lidt vanskeligt at forudse, hvad der sker med holdet efter samarbejdet med Falcon er sat i gang. I denne uge møder de ALBA, og her bør BMS hente to point. Sker det ikke, må man for alvor rynke panden og undre sig over tingenes tilstand. For 1. division er det ærgerligt, at BMS ikke for alvor går efter oprykningen, men man må også acceptere at fokus ser ud til at være flyttet i det meget spændende projekt. ALBAs projekt kan også være svært at se, men lige nu må fokus være udvikling og håb om, at der kan skabes et fundament for fremtiden. Det er i hvert fald svært at tro på at sæsonens første sejr til ALBA kommer i denne weekend, men alt kan naturligvis ske så længe bolden er rund.

Jonstrup fik i sidste uge en tiltrængt sejr i bundkampen mod ALBA, og dermed er der lidt luft til sidstepladsen, men der er stadig et stykke vej til slutspillet, så mon ikke holdet tager en kamp af gangen og glæder sig over at der nu er 6 point på kontoen. I weekenden får de besøg af Køge, som i sidste weekend tabte en tæt hjemmekamp mod Lemvig. Det var en mindre overraskelse eftersom Køge har været stabile i lang tid og ligner et hold, som blot bliver stærkere og stærkere. Kampen mod Jonstrup er en oplagt mulighed til at ryste nederlaget af sig, og Køge bør komme tilbage på vinder sporet.

BMI Bloodhounds tager søndag i mod Stevnsgade og her gæsterne klar favorit. Nederlaget til BK Amager i sidste uge har ikke hjulpet på selvtilliden i hundegården, og BMI mangler stadig den stabilitet, der skal give en plads i slutspillet. Til gengæld har holdet evnerne som hen ad vejen nok skal give resultater, men mod Stevnsgade bliver det svært. Rækkens nr. 2 har direkte kurs mod slutspillet – og målet er oprykning. Det bør være en gulerod for spillerne, som kan sætte dem op til endnu en sejr.

I Århus er der jysk derby når Lemvig kommer på besøg. Vestjyderne kommer med en frisk sejr over Køge på udebane og dermed fornyet selvtillid efter en vanskelig periode. Århus har startet det nye år lidt svingende, og senest blev det et nederlag ude mod Virum. Begge hold ligger midt i rækken og en sejr søndag aften kan give to vigtige point i kampen om en plads i slutspillet. Kampen ser åben ud, men Århus har måske en anelse mere bredde. Det skal Lemvig udligne med dygtige profiler og unge spillere, som er i en positiv udvikling.

Runden sluttes med kampen mellem Solrød og BK Amager. Her er Solrød favorit selvom BK Amager i sidste runde fik en sejr mod BMI. Til gengæld virker Solrød mere stabile og på hjemmebane bør de sætte sig på spillet. Solrød er kommet frem i top-4 og det er formentlig en placering de vil arbejde hårdt for at forsvare. Samtidig kæmper BK Amager for at nå med i slutspillet, hvilket i sig selv vil være en bedrift som sæsonen har formet sig. Men det bliver dog næppe på søndag de får point på kontoen til kampen om slutspilspladsen.