Ugens kampe - Dameligaen


Det ligger mere eller mindre fast, at BK Amager og SISU slutter som top-2 i Dameligaen, men til gengæld er der stor kamp om de følgende pladser, hvor fire hold lige nu har 16 point og dermed kæmper om de sidste to pladser i top-4. Det betyder også, der kæmpes om vigtige point i hver eneste kamp.

I denne uge sættes der gang i kampene allerede onsdag aften, hvor BK Amager tager i mod Værløse. Det er en kamp mellem top og bund, så det kan ikke undgås at BK Amager er favorit. Værløse er dog kommet et skridt fremad og kæmper lige nu med om de sidste pladser i mellemspillet. Så de har bestemt noget at kæmpe for, mens BK Amager først og fremmest skal holde formen frem mod vigtigere kampe. Det er der dog ingen tvivl om at de vil, så de bør vinde onsdag aften.

Weekenden startes med kampen mellem Aabyhøj og Hørsholm. Aabyhøj har hjemmebane, og det har vist sig at have stor betydning for de grønne, som på eget gulv blot har tabt en enkelt kamp. Senest blev det en sikker sejr mod Lemvig, og samlet giver præstationerne grundlag for, at de er favorit til at vinde endnu en kamp. Hørsholm er godt nok ikke nogen nem modstander, og de vil formentlig anstrenge sig for at viske nedlerlaget i pokalfinalen af sig. En tur til Århus er ikke den nemmeste måde at gøre det på, men Hørsholm har gennem sæsonen vist højt niveau, og de trænger til en sejr. Oven i det så spiller netop Hørsholm ofte godt i Åbyhallen. Begge hold er med i kvartetten som kæmper om de sidste pladser i top-4, og vinderen af denne kamp vil stå med gode kort før de sidste runder.

I Virum er der bundopgør når Horsens kommer på besøg. Begge hold kæmper med om den sidste plads i mellemspillet, og en sejr kan få stor betydning i den sammenhæng. Vinder Virum kan de få et lille forspring i forhold til Værløse og Horsens, men bliver det sejr til Horsens, så ser situationen i bunden helt åbent ud. Virum har forstærket sig til den sidste del af sæsonen, og skal den investering kaste noget af sig, så skal det vise sig i en kamp som denne. Der er altså et pres på begge hold, og det kan blive afgørende, hvem der bedst håndterer det. Virum har hjemmebane og har samlet set gjort det bedst i den seneste tid, så de er favorit, men forskellen er ikke nødvendigvis så stor.

PÅ Frederiksberg kommer Lemvig på besøg for at møde Falcon. Værterne er startet godt i 2014 med to sejre, som godt er hentet mod bundholdene Værløse og Horsens, men sejre giver altid selvtillid, og mon ikke kampene er startskuddet til en ny begyndelse for Falcon. I den sammenhæng vil en sejr mod Lemvig have stor betydning. Dels vil det bevise at holdet for alvor er på rette vej og dels vil en sejr betyde at Falcon mere hænger på i toppen end i bunden – og det åbner kampen om pladserne en tand mere op. Lemvig kommer til Falcon med en blandet start på året. Sejren hjemme mod Stevnsgade var en lille overraskelse, mens nederlaget til Åbyhøj var en skuffelse. De to kampe fortæller også meget godt om forskellen på at spille ude og hjemme for Lemvig, og det gør naturligvis ikke kampen mod Falcon nemmere. Alligevel må Lemvig påtage sig en kneben favoritrolle. En sejr vil lune godt i forsøget på at klemme sig ind i top-4.

Ugens sluttes med kampen mellem Stevnsgade og SIUS, som vel også er det nærmeste man kommer en topkamp i denne uge. SISU vandt søndag endnu en pokaltitel, og det kan der selvfølgelig komme forskellige reaktioner på. Enten fortsætter de på bølgen, eller der kommer et lille tomrum, som kan give anledning til nye muligheder for Stevnsgade. Og Stevnsgade trænger efterhånden til en succesoplevelse efter to udekampe og to klare nederlag som det foreløbige udbytte af 2014. Det har ganske vist været to vanskelige kampe ude mod Lemvig og BK Amager, men forventningerne var alligevel højere til holdet, ikke mindst efter tilgangen af Ida TP. Netop tilgangen af først Iben Soltau og dernæst Ida TP er særlig interessant i sammenhæng med kampen mod SISU. De to var nøglespillere hos netop SISU for blot få måneder siden, og det giver dem naturligvis en særlig indsigt i deres styrker og svagheder. Det betyder nok også, at de til netop denne kamp er særligt opsatte. Stevnsgade har fordel af hjemmebane, og en sejr vil til fulde opveje skuffelserne mod Lemvig og BK Amager. Men SISU er alligevel favorit fordi har vist mest stabilitet og har rutinen til at kontrollere kampen….hvis ikke der er for meget pokalchampagne i kroppen.