Ugens kampe - Dameligaen


Pokalfinalen betyder, at den kommende weekend er fri for holdene i Dameligaen, men fire hold er alligevel i aktion i denne uge.

Onsdag aften mødes Åbyhøj og Lemvig i et vigtigt jysk opgør. Kampen kan få stor betydning for begge hold muligheder for at slutte i top-4 efter grundspillet, og begge hold går ind til opgøret med gode sejre i weekenden. Åbyhøj har fordel af hjemmebane, og det har indtil nu haft stor betydning for de grønne, som nærmest har været uovervindelige i egen hule. Samtidig er der ingen tvivl om, at Thomas Johansen vil bruge sit indgående kendskab til Lemvig som en løftestang til sejr. Åbyhøj startede året med en sikker sejr ude mod Virum, og det kan vel mest kaldes en pligtsejr. Lemvig startede også året med en sejr, og det var en af de mere værdifulde, da Stevnsgade blev sendt hjem med et nederlag. Den sejr bragte Lemvig ind i varmen igen om pladserne i top-4. Netop de pladser kan Åbyhøj også begynde at skimte, og en sejr over Lemvig kan for alvor gøre muligheden realistisk. Derfor er det meget vigtige point, der spilles om i Åbyhallen onsdag aften, og kampen ser da også meget åben ud på forhånd. Begge hold har deres styrker, og spørgsmålet, hvem der kan ramme dagen bedst af de to hold.

BK Amager og Stevnsgade mødes torsdag aften i en kamp, som også har stor betydning for placeringerne i toppen. BK Amager er fortsat i det nye år, hvor de slap i det gamle. Holdet virker meget stabilt, og en sejr vil gøre det meget sandsynligt at de slutter i top-2. Stevnsgade havde større problemer end ventet i lørdagens kamp mod Lemvig. Nederlaget var måske til at leve med i sig selv, men spillet var langt fra det niveau holdet har vist tidligere – på trods af tilgangen af Ida TP. Det må give anledning til en smule bekymring. Meget kan dog redes for Stevnsgade, hvis de kan vinde kampen mod BK Amager. Det er ikke en umulig opgave, men alt skal klappe for hjemmeholdet, hvis det skal lykkes. Vurderet på kampene sidste weekend så er BK Amager favorit til at vinde, men det er en kamp mellem to af ligaens bedste hold, så alt er muligt.