Stevnsgade vandt efter god start


Der er altid noget særligt på spil når vestkysten og stenbroen mødes i 1. Division Herrer i form af Lemvig og Stevnsgade. Ofte er det endt i tætte og intense opgør, hvor ingen af holdene vil give sig. Sådan var det også i sæsonens første kamp mellem de to hold, men det blev desværre ikke tilfældet i lørdagens kamp.

Et opsat Stevnsgadehold satte sig fra start på kampen, og Lemvig var for længe om at finde troen og viljen frem. Det gav en tidlig føring til gæsterne som blev omsat til en sejr på 60-77. Lemvig kunne dog glæde sig over at vinde anden halvleg.

Lemvig kunne også glæde sig over at have Søren Flæng med igen, og som altid viste han sin betydning for holdt både spillemæssigt og som indpisker. I hans fravær har indsatsen været præget af, at de unge spillere for let gav op. Det var også tæt på at ske denne lørdag, men trods en stor føring til Stevnsgade, så fik Lemvig løftet sig i de to sidste perioder. Lemvig måtte dog igen undvære centrale spillere, da Oskar Fuglsang, Sava Despotov og Daniel Ilchev ikke var til rådighed.

Set med lokale briller er der ikke meget at skrive om kampens to første perioder. Gæsterne satte sig spillemæssigt og mentalt på kampen og fik vist værterne, at de er tophold, mens Lemvig for tiden må acceptere en plads midt i tabellen. Med et højt tempo og aggressivt forsvar fik Stevnsgade stresset hjemmeholdet til at lave mange turn-overs. Det gav en føring på 6-13 midt i perioden, som blev udbygget til 10-20 efter første perioden. Egentlig var det pænt klaret igennem af hjemmeholdet, når man ser på spillet.

Anden periode følger stort set samme mønster som de første 10 minutter. Lemvig har svært ved at komme til gode afslutninger, og Stevnsgade er effektive på deres chancer, som ofte ender med frie og nemme skud. Resultatet er en føring på 21-44 til Stevnsgade ved halvleg.

Men så er det som om Lemvig vågner op. Fra starten af tredje periode tager flere spillere initiativ og ansvar. Henrik Stampe og Nithithilan Muralithas er blandt dem der går forrest. Lemvig skærer ned på afstanden, og selvom der ikke bliver spænding om kampens udfald, så er det pludselig en spillemæssig jævnbyrdig kamp. Begge hold lader sig i sidste del af perioden gå på af meget andet end spillet, men det lykkes trods alt hjemmeholdet at holde mest fokus og de vinder perioden 19-15.

Gennem de sidste 10 minutter følges holdene igen ad og Lemvig viser igen, at de godt kan spille op med topholdet. Det kan ikke undgås at gæsterne taber lidt af koncentrationen, da føringen ikke er i fare, men for Lemvig er det alligevel et skridt i den rigtige retning, at og sidste periode vindes med 20-18.

Lemvigs point: Dominick Reid 21p, Mikkel Andersen 12p, Søren Flæng 12 p (10 reb), Niththilan Muralithas 11p, Henrik Stampe 4p