Ugens kampe - Dameligaen


2014 er allerede sat i gang for holdene i Dameligaen. SISU vandt årets første kamp over Virum, og allerede torsdag aften spiller Værløse og Falcon. Det kan godt blive en nøglekamp for begge hold i bestræbelserne på at komme med blandt de 8 bedste. Værløse fandt ikke for alvor melodien før jul, men en sejr torsdag kan gøre en stor forskel. Falcon har også brug for en god start på det nye år. Efter et efterår med meget uro omkring holdet, har de nu brug for stabilitet for at udnytte holdets potentiale. Ser man på spillertruppen er der dog grund til optimisme, og de står også med de bedste vinderchancer torsdag aften.

Weekenden starter med topkampen mellem Hørsholm og BK Amager. Begge hold sluttede 2013 godt, og særligt hos BK Amager må der være masser af optimisme efter sejrene over SISU og Lemvig. Hørsholm har også meget at glæde sig over, men en smule uro omkring trænersædet kan måske få indflydelse. Desuden har Hørsholm en pokalfinale om kort tid, som måske også fylder. Kampne kan falde til begge sider, men BK Amager tildeles alligevel de bedste vinderchancer.

I Lemvig er der også vigtige point på spil når Stevnsgade kommer på besøg. Vestjyderne var lidt for svingende i præstationerne gennem efteråret, men er alligevel stadig med i kampen om pladserne i top-4. Det er Stevnsgade i den grad også. Oprykkerne var blandt de mest positive overraskelser i efteråret, og den seneste tilgang af Ida TP sætter blot forventningerne til holdet en tand op. Stevnsgade ligner nu et hold, der kan spille med om mesterskabet. Derfor er de også favorit i lørdagens kamp, men Lemvig vil naturligvis gør det så vanskeligt for gæsterne som muligt.

Falcon spiller årets anden kamp lørdag, hjemme mod Horsens BC. Her er hjemmeholdet favorit mod et Horsenshold som i efteråret var meget ramt af skader. Piraterne starter nu på en frisk og med lidt mere stabilitet kan de godt hente flere sejre til kontoen. Kan Falcon hente to sejre i de kommende dage, så kan de til gengæld hente den selvtillid, der bliver meget værdifuld gennem resten af foråret. Hjemme mod Horsens bør Falcon vinde.

Lørdagen sluttes med kampen mellem Virum og Åbyhøj. Virum har i julepausen hentet amerikansk forstærkning, og det bliver spændende at følge, hvilken indflydelse det vil få. Åbyhøj bliver dog ikke nogen nem modstander at knække, men alt kan på den anden side ske. Åbyhøj fandt først stabilitet i spillet sent i efteråret, og kan de fastholde den, så bør de vinde sikkert i Virum. Hvis de til gengæld falder lidt tilbage, så kan Virum måske gribe chancen og skabe en overraskelse.

Runden sluttes søndag med kampen mellem SISU og Værløse. Her er SISU klar favorit selvom Værløse af og til gør tingene svære for mestrene. SISU kom godt i gang mod Virum, og mon ikke de er tilbage på sejrskursen igen efter nederlaget til BK Amager før jul. SISU bruger formentlige kampen til at forberede sig til den kommende pokalfinale, mens Værløse skal forsøge at gøre sig klar til mere vigtige kampe i den sidste del af grundspillet. Det kan ende med en lidt rodet kamp, som SISU må vinde.