Ugens kampe - 1. Division Herrer


Efteråret 2013 sluttes i 1. Division Herrer med 5 kampe i en sen midtugerunde. Efter sidste rundes kampe har holdene fordelt sig med en lille top bestående af Virum og Stevnsgade og derefter 5 hold i et forfølgerfelt, som også udgør midten af rækken. I bunden er der kommet mere spredning idet Glostrup og BK Amager med weekendens sejr fået lidt luft. BK Amagers sejr var desuden særligt bemærkelsesværdig, da det var Virums første nederlag i sæsonen.

Netop BK Amager sætter ugens kampe i gang, når de møder BMS, og det tyder på at blive en kamp, som det kunne være værd at møde op og følge. Efter et lidt svingende efterår fik BK Amager en succesoplevelse med sejren over Virum, og det kan holdet tage med sig mod BMS, som ligeledes har været svingende, hvilket det seneste nederlag mod Aarhus BF er et godt eksempel på. Set over hele efteråret er BMS favorit til at vinde, men ser man på præstationerne i de seneste uger virker holdene mere lige, og sejren kan tippe til begge sider. BMS har dog fordel af hjemmebane, og det giver dem en lidt større vinderchance end BK Amager.

Stevnsgade virker stærke for tiden, og selvom Køge også er vist stor stabilitet i den seneste tid, så er Stevnsgade favorit til at vinde holdenes opgør tirsdag aften. Med Virums nederlag i weekenden har Stevnsgade fået en tidlig julegave, men hvis den skal bruges til noget, skal de sørge for at vinde egne kampe. Det bør de også gøre over Køge, som godt nok har dygtige individualister, men ikke sammen bredde som Stevnsgade.

ALBA er slet ikke kommet i gang dette efterår, og intet tyder på, at de vil hente point før jul. Ganske vist er Glostrup ikke uovervindelige, men de virker lige nu til at spille godt, og den seneste sejr over Lemvig, har sikkert givet selvtillid. Glostrup plejer ikke at smide point væk mod holdene i bunden, og intet tyder på de skulle gøre det denne gang. ALBA må holde fokus på eget spil og forsøge at skabe noget positivt ud af situationen, men julepausen kommer sikkert meget belejligt for bundholdet, som måske bare vil have sidste kamp overstået.

Virum løb ind i sæsonens første nederlag i weekenden, og de går uden tvivl efter at rejse sig mod Solrød, men det behøver ikke blive nogen nem opgave. Solrød har helt sikkert bemærket at Virum kan besejres, og selvom Virum er favorit, så er Solrød godt nok spillende til at kunne overraske topholdet. En sejr til Solrød vil bringe ny spænding ind i rækken, og stille oprykkerne i en gunstig situation. Solrød fik i sidste uge en smal men god sejr over BMI, og de går som altid efter at få mest muligt ud af den gode bølge de ruller med på i øjeblikket. Virum har størst pres på sig, ikke mindst fordi de for første gang i sæsonen skal bearbejde et nederlag og vise de kan komme videre.

Året sluttes med det jyske lokalopgør mellem Aarhus BF og BMI. Sidstnævnte har fordel af hjemmebane, og man kunne godt unde dem en sejr som en tidlig julegave. Oprykkerne har arbejdet hårdt, og gang på gang vist deres berettigelse i 1. Division, men heldet har svigtet, så for mange tætte kampe er tabt. Efterårets sidste kamp bliver heller ikke nogen nem kamp, for Aarhus BF har stille og roligt spillet sig op i tabellen, og de står også nu som favorit i kampen mod BMI. Det jyske opgør kan godt blive både tæt og intenst, men Aarhus bør få kontrol over spillet og styre kampen.