Ugens kampe - 1. Division Herrer


Holdene i 1. Division har efterhånden delt sig i to grupper med en top bestående af 7 hold, hvor Virum og Stevnsgade har skabt sig et forspring. Nederst i tabellen er fem hold, som lige nu ser ud til at komme til at kæmpe om den sidste slutspilsplads.

I årets næstsidste runde er der fuldt program med seks kampe. Aarhus BF og BMS indleder weekenden med et opgør, som for begge hold kan få stor betydning for placeringen i julepausen. BMS er kommet i gang igen efter en periode med lidt svingende præstationer. De sidste kampene inden jul skal bruges til at finde stabiliteten igen, så grundlaget er bedst muligt inden den sidste del af grundspillet. Aarhus BF har uden at gøre meget væsen af sig samlet point nok sammen til at indtage den jokerrollen, der også var forventet af dem, og derfor kan det godt blive en kamp, som giver mere besvær for BMS end forventet. Der er ingen tvivl om, at BMS er favorit, men de kan også undervurdere Aarhus BF så meget, at sejren kan sættes over styr.

Lemvig har på det seneste haft det svært på grund af skader. Særligt savnet af Søren Flæng har kostet på stabiliteten. De unge spillere har taget udfordringen op, men de seneste kampe har også vist at holdet er sårbart. Kampene mod BMS og Virum viste sig at blive præcis så vanskelige som forventet, og julepausen kommer på et fint tidspunkt for holdet. Inden pausen venter dog kampen ude mod Glostrup, og det er en kamp, som Lemvig normalt ville være klar favorit til at vinde, men som tingene står lige nu, kan det blive en vanskelig opgave at hente point med hjem. Lemvig må stadig påtage sig favoritrollen, men meget vil afhænge af, om vestjyderne kan få initiativet og fastholde det. Får Glostrup et forspring, kan Lemvig komme under pres, og den situation kan opstå, hvis Glostrup rammer en god dag.

Køge har efterhånden sneget sig frem til en god position i tabellen. Holdet har opbygget mere og mere stabilitet med de enkle og simple midler holdet råder over. I denne uge møder de bundholdet ALBA, og her er der gode muligheder for at føje endnu to point til samlingen. ALBA har endnu ikke knækket koden til at hente sejre, og det begynder at tegne til en isolering i bunden, holdet har dog før vist evnen til at rejse sig, når det var mest nødvendigt, og den evne kan der blive brug for igen. Lige nu virker Køge dog for stabile til at lade sig vælte af ALBA, og de bør tage sejren.

Ingen har endnu været i stand til at vælte Virum af pinden, men i denne weekend vil BK Amager gøre forsøget. Der er dog mest som tyder på endnu en sejr til Virum, for de spiller med stor selvtillid i øjeblikket, og for hver kamp bygger de mere på. BK Amager er i en anden situation, hvor de stadig arbejder på et opbygge en stabilitet på et hold, hvor potentialet er stort. Problemet for BK Amager har især været at fastholde koncentrationen gennem en hel kamp, men når det kommer, så bliver de en farlig outsider, som kan tage point fra alle. Virum ser ud til at gå gennem efteråret uden at miste point, og det er en imponerende indsats, som giver anledning til stor ros.

Jonstrup står i denne weekend over for Stevnsgade, og det er en klassisk kamp mellem top og bund. Stevnsgade går ind til kampen som favorit, og alt andet end en sejr vil være en skuffelse. Stevnsgade har ikke råd til at smide flere point i forhold til Virum, hvis de vil holde fast i muligheden for at vinde grundspillet, og samtidig skal de holde flere hold bag sig. Jonstrup har på den anden side ikke noget at tabe i denne kamp, det er ikke her deres placering bliver afgjort, men en sejr vil give to nyttige point. Det sker ikke så tit at Jonstrup tager point fra topholdene, og det vil formentlig heller ikke ske denne weekend.

Runden sluttes med kampen mellem Solrød og BMI. De to oprykkere har haft lidt forskellige erfaringer gennem efteråret. Solrød har vist jævn fremgang gennem de seneste måneder og er stadig med i et bredt felt lige efter førerholdene. BMI har spillemæssigt gjort det godt, men de har manglet heldet og erfaringen til at tippe de tætte kampe til egen for del. Søndagens kamp kan godt blive endnu en kamp, hvor BMI er godt med, men Solrød løber med sejren. Det vil passe fint med den forskel, der har været på holdene, og netop selvtilliden kan gøre udslaget for Solrød.