Ugens kampe - 1. Division Herrer


Holdene i 1. Division herrer fortsætter jagten på point ind i december måned den kommende weekend, og alt er stadig åben inden de sidste tre runder før jul.

Aarhus BF og ALBA sætter runden i gang med en kamp hvor hjemmeholdet er favorit. Aarhus BF har blot spillet 7 kampe, hvilket gør at deres placering lidt under midten snyder en del. Kampen mod ALBA er en af dem, der skal vindes, og den kan måske også være med til at flytte holdet frem i tabellen. ALBA har indtil nu ikke vist meget, der kan give håb om sejr i udekampen lørdag, så det er svært at tro de tager sæsonens første point med hjem i denne omgang.

BMS tager lørdag i mod Lemvig, og sidst vestjyderne var på besøg der, blev det ikke nogen god oplevelse. Siden har begge hold markeret sig som to af de stærkeste og mest stabile hold i 1. Division, men begge hold har også været ramt skader til nøglespillere, og det betyder, at stabiliteten lige nu er svækket lidt. Søren Flæng var med igen for Lemvig i sidste runde, men det var tydeligt, at han stadig er et stykke fra at være 100% klar. Hans deltagelse kan få stor betydning for kampens forløb, og uden ham kan BMS få den fysiske fordel, der kan afgøre kampen. Det kan godt blive en tæt kamp mellem de to, men fordelen af hjemmebane kan få resultatet til at falde ud til BMS´ fordel.

Virum har været sæsonens klart bedste hold, og selvom det er en lille overraskelse at det er gået så godt, så er det fuldt fortjent. I denne runde får de besøg af Køge, som lige nu er med i feltet af hold lige efter Virum i tabellen. Køge har med enkle midler fået mest muligt ud af holdets materiale, og de er derfor stadig med i kampen op pladserne i top-4. Selvom det er en kamp mellem to af rækkens stærkeste hold lige nu, så er Virum favorit, og de bør tage de to point. Køges trup virker for smal til at true topholdet, og med den selvtillid Virum spiller med så bør de fasthole initiativet i kampen.

BMI går for tiden fra det ene smalle nederlag til det næste og i denne uge skal de forsøge at bryde den vane på hjemmebane mod Glostrup. Det er en kamp, hvor BMI bør være i stand til at kontrollere kampen, og kan de fastholde koncentrationen gennem alle 40 minutter, så bør de også vinde. Det vanskelige vil bestå i at ryste Glostrup af sig. Glostrup har en evne til at samle point sammen i de åbne kampe, og de ligger altid på lur til at overrumple en modstander, hvis de tager for let på opgaven. Glostrup kan derfor godt blive en ubehagelig oplevelse, og BMI skal nok komme til at arbejde for sagen. Men det il være bekymrende, hvis ikke BMI vinder denne kamp på hjemmebane.

Solrød og Jonstrup slutter weekenden af, og her er Solrød det bedste bud på en vinder. Oprykkerne har vundet de seneste par kampe og arbejder sig kamp for kamp frem i tabellen. Jonstrup ligner ikke et hold, som lige nu kan stoppe Solrød, selvom det er blevet til et par gode sejre for hjemmeholdet. Solrød bør sætte sig på kampen fra start og styre tempoet. Lykkes det vil kampen måske endda finde sin afgørelse tidligt.