Endnu en hjemmesejr


Lørdag kunne Lemvig sætte endnu en hjemmesejr på kontoen i 1. Division Herrer, da BK Amager blev sendt hjem med et nederlag på 88-81. Begge hold spillede en fin kamp uden dog at imponere og nå det niveau, som de har potentiale til. Lemvig havde igen Søren Flæng med i begrænset omfang, og selvom han gjorde det godt, og bidrog med vigtig fysik, særligt først i kampen, så var det også tydelige, at der går lidt tid inden han er helt klar igen.

Netop Søren Flængs fysik var dog en afgørende faktor i kampens start og medvirkende til at Lemvig får en lille føring i første periode. BK amager spiller frisk og er effektive på deres skud, men Lemvig er godt med tempomæssigt og udnytter mulighederne tæt på kurven. Dominick Reid kommer også godt med og sætter sine skud fra distancen præcist. Det giver et lille overtag til hjemmeholdet, der får en føring på 17-13, som til sidst udbygges til 24-18.

I starten af 2. periode udbygges føringen til 36-27, men så går begge hold lidt i stå scoringsmæssigt. Ingen af holdene får igen for alvor overtaget i spillet, og det giver en jævnbyrdig perioden, og det fastholder afstanden mellem holdene på omkring 6 point, hvilket også er tilfældet ved halvleg med stillingen 43-37.

BK Amager starter 3. periode stærkt og på blot 1½ minut vender de stillingen til en føring på 43-44. Det får Lemvig til at vågne op, og spillet bliver igen stabiliseret. Dominick Reid tager igen ansvar og med to 3ere giver han igen lidt luft til hjemmeholdet med en føring på 59-49. Så virker det som om Lemvig har fået det nødvendige overtag, men sækken bliver ikke lukket og BK Amager får lov til at slutte perioden bedst og begrænser afstanden til 66-61.

Sidste periode former sig i store trak som de øvrige. BK Amager starter godt, men Lemvig lader sig ikke stresse og bevarer tålmodigheden . Føringen fastholdes til 72-63, hvorefter Lemvig går i stå. BK Amager forsøger at holde Dominick Reid ude af spillet, hvilket i første omgang lykkes pænt. Tempoet går ud af hjemmeholdet og får mange bolde smides væk. BK Amager udnytter mulighederne og skære først afstanden ned til 70-75 og videre ned til 77-75. Lemvig får lidt luft med en scoring, men BK Amager svarer igen med en 3er til 79-78 med små to minutter igen. Lemvig afgiver dog ikke føringen godvilligt og det lykkes at få de nødvendige point til at holde stand. Det skyldes ikke mindst at BK Amager til sidst må fejle og sende Lemvig på straffelinjen. Her er Nithithilan Muralithas og Dominick sikre afsluttere og sejren kommer til sidst i hus.

Dermed er Lemvig stadig ubesejret på hjemmebane i denne sæson, og de holder også fast i toppen af divisionen. BK Amager var endnu en gang lige ved og næsten, og må finde sig i pladsen som midterhold en tid endnu.

Lemvigs point: Dominick Reid 37p, Mikkel Andersen 16p, Niththilan Muralithas 9p, Søren Flæng 8p (10 reb), Thomas Bjørklund 8p, Daniel Ilchev 5p, Henrik Stampe 4p og Kristoffer Kjær 1p