Ugens kampe - Dameligaen


De seneste kampe i Dameligaen har været med til at dele holdene i noget, som ligner to grupper. Det billede kan forstærkes eller svækkes i den kommende runde, hvor der er flere vigtige kampe på programmet. Ugen kan blive påvirket af, at flere hold er i pokalkampe og de resultater kan måske påvirker weekendens ligakampe.

Der er to hold, som lige nu er på mellemhånd i ligaen. De kan stadig nå at hænge på den bedste halvdel, men de kan også meget nemt blive viklet ind i bundstriden. De to hold er Åbyhøj og Falcon, og de mødes på lørdag i Åbyhallen. Begge hold står med 3 sejre, og vinderen af det indbyrdes opgør vil stadig holde kontakt til den bedste halvdel i tabellen, mens taberen skal begynde at se sig tilbage. Hverken Åbyhøj eller Falcon har lavet op til potentialet på holdene, og Falcon har tilmed haft intern uro, som senest har medført, at Iben Soltau har forladt holdet. Åbyhøj har ikke på samme måde haft uro, men stabiliteten har manglet til at tippe kampene til egen fordel. Kampen lørdag kan godt blive tæt, men Åbyhøj tildeles favoritrollen på baggrund af hjemmebanefordelen og mere fysisk styrke end gæsterne.

I Lemvig tager hjemmeholdet mod topholdet BK Amager. Begge hold har gjort det godt på det seneste, og går ind til kampen med selvtillid. BK Amager har i den første del af sæsonen været et af ligaens absolut bedste hold, og har også indtil nu været bedre spillende end Lemvig. Vestjyderne har dog fået mere stabilitet ind i spillet, og når først alle begynder at spille op til deres bedste, kan de rykke sig endnu et stykke. Endnu har Lemvig dog ikke været i stand til at slå et af de fire hold som topper tabellen, så en sejr mod BK Amager vil være kærkommen – og samtidig være med til at gøre toppen endnu mere åben. Baseret på de seneste kampe kan kampen godt blive tæt, men BK Amager har trods alt blot tabt en enkelt kamp i denne sæson, hvilket også gør dem til favorit i Lemvig.

Også rundens 3. kamp spilles i Jylland, når Horsens tager i mod Virum. Begge hold har vundet en enkelt kamp, men mens Horsens hentede sin sejr tilbage i første runde, så kommer Virum med en frisk sejr over Værløse. Der kan give Virum den nødvendige energi til at ride videre på bølgen. Virums muligheder er ikke ringere af, at Horsens på det seneste har været ramt af flere skader, som både rammer på bredden og stabiliteten. De to hold står godt til hinanden, og det vil uden tvivl blive en tempofyldt og underholdende kamp. Horsens har måske en svag fysisk fordel, mens Virum i Ivana Kostic har en leder, der kan styre holdet til endnu en sejr. Med sejren i sidste weekend er favoritværdigheden tippet over til Virum.

Værløse har fået en uventet dårlig start på sæsonen. Det var ventet at holdet ville tabe lidt af pusten fra sidste sæson, men 0 sejre efter 8 kampe er mere end forventet. Særligt det seneste nederlag mod Virum må have gjort ondt, og der skal for alvor trækkes på tålmodigheden og viljen i de kommende kampe. Næste modstander er Hørsholm, og her er der intet der tyder på, at den første sejr vil komme. Hørsholm er lige nu et af de mest formstærke hold i ligaen, og de ser ud til at styre mod top-3. Værløse har uden tvivl materialet til at presse Hørsholm, men spillemæssigt er holdene to forskellige steder lige nu.

Runden sluttes med topkampen mellem SISU og Stevnsgade. SISU virker stadig ustoppelige og har fejet vanskelige modstandere af bordet. Stevnsgade har fået en fantastisk start på sæsonen, og viser masser af optimisme, selvom det er blevet til et par nederlag på det seneste. I sidste uge tabte Stevnsgade en tæt kamp til det andet tophold, BK Amager, og søndagens kamp ude mod SISU er en oplagt mulighed til at hente det tabte. Men SISU er favorit til at hente endnu en sejr, ikke mindst fordi holdet har vist stor mental styrke og forstår at styre kampen, så deres egne styrker får størst mulig effekt samtidig med at man udnytter modstandernes svagheder mest muligt. Stevnsgades muligheder ligger i at ramme dagen, hvor profilerne er ustoppelige, mens resten af holdet bidrager med den nødvendige energi i begge ender af banen. Stevnsgade er bestemt ikke uden chancer, men SISU er favorit.