Ugens kampe - Dameligaen


Dameligaen byder blot på fire kampe i den kommende weekend, da Falcon og SISU allerede har afviklet deres kamp i denne runde for et par uger siden.

Weekenden sættes i gang fredag aften med topkampen mellem Stevnsgade og BK Amager. Begge hold har blot tabt en enkelt kamp indtil nu, og det er dermed den direkte kamp om den øjeblikkelige 2. plads der spilles. BK Amager kom efter en flot sæsonstart ned på jorden igen i sidste weekendmod SISU. Her fik de regerende mestre vist, at rutine og game control mange gange er mere effektivt end fart og power. Det var ikke uventet, at BK Amager ville få det svært mod SISU, men problemerne var nok større end ventet. Derfor er det også spændende at se, hvordan BK Amager reagerer i fredagens kamp, hvor man endnu en gang står over for et andet tophold. Netop Stevnsgade har vist sig at være en stor mundfuld for mange hold, og den optimisme holdet spiller med kan bringe holdet langt. Det er som om tingene fra start er gået Stevnsgades vej, og den seneste tilgang af Iben Soltau er blot endnu et bevis på, at tingene går op for oprykkerne. Eneste sten i skoen har været nederlaget til Hørsholm, men det ser allerede ud til, at holdet har lagt det bag sig. Det er samlet set vanskeligt at udpege en klar favorit i fredagens kamp, begge hold har fordele på deres side, og meget vil formentlig afhænge af, hvordan de forskellige match-ups falder ud. Et forsigtigt tip på en vinder bliver alligevel Stevnsgade som virker meget solide på hjemmebane, spiller med stor gejst og har profilerne der både kam matche BK Amagers og afgøre tingene på egen hånd.

I Horsens spilles et af e sjældne rent jyske opgør, men det er dog anden uge i træk, at Horsens står overfor jysk modstand. Sidst var de gæster hos Åbyhøj, hvor det blev til et stort nederlag – også større end forventet. Horsens har på det seneste ikke helt levet op til det niveau de viste i sæsonens første kampe, og den smalle trup kan være mærket af mange svære kampe. Lørdagens opgør mod Lemvig kan også blive svær, for selvom Lemvig ikke har vist stabilitet gennem den første del af sæsonen, så har der været fremgang at spore gennem de seneste kampe. Sidst gav det sejr over Værløse – dagen efter at BMS var besejret i pokalturneringen. Lemvig går uden tvivl efter den 3. ligasejr i træk, og de er da også favorit til at vinde i Horsens, hvor en af de vanskeligste udfordringer kan være at stoppe den tidligere Lemvigspiller, Pernille Weiland Pedersen, som har fået et fint come back til Dameligaen som pirat.

Lørdag spiller Hørsholm og Åbyhøj også deres første indbyrdes kamp i denne sæson. Hørsholm har vundet de seneste fem kampe, og vist stor stabilitet. Det gør dem også til favorit mod Åbyhøj, som stadig har store udsving i præstationerne. Senest vandt de grønne dog en sikker sejr mod Horsens, og kan den effektivitet og optimisme tages med til Nordsjælland, så kan gæsterne godt drille værterne. Historisk set har Åbyhøj ofte gjort det godt ude mod Hørsholm, når det virkelig gjaldt, og kan Åbyhøj vinde denne kamp vil de for alvor spille sig tættere på toppen. Åbyhøj er desværre så svingende for tiden, at det kan være svært at forudse, hvad de kan præstere, derfor er det også svært at tippe dem som vinder mod et Hørsholmhold, som for tiden spiller meget stabilt. Hørsholm har samtidig en trup, som kan matche Åbyhøj på alle pladser, så udgangspunktet giver mest anledning til at tro på en hjemmesejr.

Den korte runde slutter med bundopgøret mellem Værløse og Virum. Begge hold er uden sejr, så det er den oplagte mulighed for at komme i gang for begge hold. Værløse spillede i sidste runde en god kamp mod Lemvig, og måtte først til sidst give slip og inkassere et nederlag. Den præstation giver alligevel tiltro til Værløse, og de bør være i stand til at hente de første point i weekenden. Virum vil naturligvis ikke give op på forhånd, og begge hold vil naturligvis være klar over kampens betydning, men Virum virker stadig til at være et stykke fra at holde stabilitet over en helt kamp til at vinde. Oprykkerne er på rette vej, og der skal nok komme point på kontoen, men Værløse har mere rutine og lidt mere fysik at give af, og det bør være nok til at vinde.