Lemvig vandt drama i 1. Division


Efter de første 10 minutter af kampen mellem Lemvig og BMI i 1. Division var der intet, der tydede på, at det skulle blive en spændende kamp. Men efter 40 minutters spil + 5 ekstra minutter, kunne spillere og publikum forlade vestjyskBANK Arena med adrenalin i kroppen som efter en intens gyser. Begge hold lavede hvert sit come back i kampen, men Lemvig lavede det afgørende ved at vinde det sidste minut af overtiden med 13-1 og dermed kampen 97-90.

Det var også Lemvig som sad på kampens første minutter og på høj effektivitet af både Mikkel Andersen, Dominick Reid og Niththilan Muralitas fik en hurtig føring. Lemvig satte et højt tempo for at kompensere for fraværet af Søren Flæng, som endnu en gang blev holdt ude af sin skade. Taktikken lykkedes og hjemmeholdet byggede minut for minut føringen op til stillingen 34-16 efter første periode.

Lemvig fastholder føringen i anden periode, og selvom BMI får stabiliseret spillet, så er det hjemmeholdet, der stadig har kontrol med spillet. Tempoet går dog lidt ud af hjemmeholdet, og afstanden skrumper ind til 10 point. En god afslutning på perioden giver dog en føring på 52-37 til Lemvig.

I tredje BMI begynder BMI for alvor at æde sig ind på værterne. Kristoffer Kjær viser dog god energi for Lemvig og er med til at holde forspringet. Gæsterne begynder alligevel at få færten af at det ikke er umuligt at lukke hullet, særligt ikke, da de får bedre og bedre styr på Dominick Reid. I de sidste minutter af perioden overtager BMI mere og mere initiativ, og det lykkes at få skåret afstanden ned til 65-55 før sidste periode.

Savnet af Søren Flæng bliver mere og mere tydeligt, hvilket viser sig ved at BMI får fat i flere og flere rebounds. For ofte er Lemvig tilskuere til BMI under kurven, og særligt Henrik Falsvig er vanskelig at stoppe. Lemvig er ved at løbe tør for kræfter, og kan ikke holde tempoet. For mange skud bliver misbrugt, og ofte ender bolden i BMI-hænder. Med 5 minutter igen af kampen er afstanden skåret ned til 69-64 og BMI har for alvor færten af sejr. Lemvig har mere end svært ved at få point på tavlen, og selvom der slides godt i det, så går tingene mere BMIs vej end Lemvigs. Med 3 minutter igen er føringen på blot 71-70 til Lemvig,og det lykkes at fastholde føringen helt til der mangler 11 sekunder. Så lykkes det for Dominick Reid at slide sig til 2 point tæt på kurven og en føring på 76-73, og det ligner trods alt en hjemmesejr. Men BMI har marginalerne på deres side, og de får sneget en 3er i kurven med blot 3,7 sekunder igen. Lemvig når endnu en afslutning, men desværre misbruger Oskar Fuglsang og kampen skal forlænges med 5 minutter.

Det er tydeligt at BMI sidder på kampen fra starten af den ekstra periode. Med gode skud både tæt på kurven og fra distancen overtager de føringen og med 1,30 minut igen er de foran 83-87. Herefter udveksler holdene point, og selvom BMI holder føringen giver Lemvig ikke op. Med 20 sekunder igen fører BMI 88-90, men i Lemvigs angreb får Dominick Reid endnu en gang tilkæmpet sig et skud tæt på kurven, som han scorer på, og oveni tildeles et straffe. Det gør BMi så frustrerede at de beklager sig til en teknisk fejl, som giver Lemvig yderligere to straffe. Alt bliver udnyttet af Lemvig, og kampen er på et øjeblik tippet til Lemvigs fordel med en føring på 93-90. De sidste sekunder tvinges BMI til at fejle og Lemvig kommer yderligere 4 gange til straffelinjen, hvor der er effektive og sikre sig sejren på 97-90.

Begge hold havde stor ære af kampen, og der blev kæmpet bravt på begge sider. Publikum fik fantastisk underholdning og spænding til det sidste i en kamp som flere gange så ud til at være afgjort.

Lemvigs point: Dominick Reid 47p, Oskar Fuglsang 16p, Mikkel Andersen 15p, Niththilan Muralitas 5p, Daniel Ilchev 5p, Kristoffer Kjær 4p og Thomas Bjørklund 2p