Lemvig videre i pokalturneringen


Med en sejr på 70-57 over BMS gik Lemvig videre til semifinalen i pokalturneringen for kvinder. Det skete efter en kamp, der som ventet gav større problemer for Lemvig, end man brød sig om, men som også var præget af to hold, som hver for sig havde svært ved at få gang i eget spil – og tilpasse sig linjen fra dommerne. Det gav ind i mellem nervøst spil og anledning til frustrationer på begge bænke.

Selvom kampen stof mellem et hold fra Dameligaen og et fra 1. Division, så var det ventet at kampen kunne blive tæt. BMS har et stærkt hold, hvor profiler som Mie Burlin og Nanna Marion har mere ligaerfaring end Lemvigholdet start set har tilsammen. Tilsat unge talenter som blandt andre Sarah Mortensen har BMS et hold som, som godt kunne begå sig i Dameligaen. Netop Sarah Mortensen var BMS og kampens topscorer med 21 point. Hos Lemvig var det Helle Kristiansen og Raven Berry som gik forrest. Begge satte sig igennem med deres kvaliteter på afgørende tidspunkter. Helle Kristiansen blev noteret for 18 point og 5 steals mens Raven Berry nåde 17 point og9 rebounds.

Selvom Lemvig var foran i størstedelen af kampen, så hang BMS længe på. Fra en føring på 8-2 til hjemmeholdet kom BMS på 8-8 på blandt andet en 3er fra den tidligere Lemvigspiller, Mie Burlin. I en hektisk slutfase på perioden misbruger Lemvig for mange afslutninger, og BMS hænger på med stillingen 12-10.

BMS starter også bedst efter pausen og bringer sig foran 12-14. Spillet er dog rodet og præget af tilfældigheder. Begge hold kæmper med at ramme linjen fra dommerne, og det koster på effektiviteten. Helle Kristiansen får dog gang i scoringen og med 4 point bringer hun Lemvig foran 26-22. Den føring holder værterne fast i og udbygger endda en smule til 31-25 ved halvleg.

Det forspring holder Lemvig i starten af tredje periode. Begge hold laver dog mange fejl, og det går ud over den spillemæssige rytme. Alligevel udbygges forspringet til omkring 10 point, men en god afslutning af gæsterne bringer alligevel afstanden tilbage på 6 point, 49-43, inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter holder Lemvig fast i føringen, og selvom spillet ikke for alvor bliver godt, så kommer sejren heller ikke for alvor i fare. Begge hold smider lidt for mange bolde væk, og hos BMS begynder kræfterne også at slippe op. Sarah Mortensen er mod slutningen den eneste trussel og med to 3ere holder hun sit hold inde i kampen. De kommer dog ikke tættere på end 62-53, og til slut kan Lemvig spille sejren på 70-57 i hus.

Lemvigs point: Helle Kristiansen 18 (5 steals), Raven Berry 17p, Ivana Udovalieva 10p, Emily Hatch 8p (11 reb), Okako Adika 6p, Tina Nesse 6p, Grace Gardner 3p og Rikke Meisner 2p

Topscorer BMS: Sarah Mortensen 21p