Ugens kampe - Dameligaen


Ugens runde i Dameligaen er præget af flere nøglekampe, som kan være med til at bringe holdene op eller ned i tabellen.

Weekenden starter med fredagsbasket i Nørrebrohallen, hvor Virum kommer på besøg som hovedret i aftenens menu. Det kan ligne et letfordøjeligt måltid, men Stevnsgade skal nok ikke tage for let på opgaven, for så kan den komme galt i halsen. De to hold kender hinanden godt fra sidste sæson i 1. Division, hvor de to hold mødte hinanden flere gange og sluttede med en gyserfinale, som Virum vandt. Siden har de to hold dog grebet oprykningen til Dameligaen forskelligt an. Stevnsgade har forstærket truppen betydeligt, mens Virum har fasthold truppen stort set som den var. Resultatet har været, at de to hold er placeret i hver sin ende af Dameligaen, og som tophold er Stevnsgade naturligvis favorit til at vinde – og sikre sig revanche for finalenederlaget i foråret.

Lørdagens kampe indledes med kampen mellem Lemvig og Værløse. Værterne er også i kamp fredag aften i pokalopgøret mod BMS, og det kan måske sidde i benene lørdag. Alligevel må Lemvig påtage sig favoritrollen, også på trods af, at vestjyderne ikke har fået den start på sæsonen, man havde håbet, og på det seneste har været plaget af skader hos først Tina Nesse og senest Raven Berry. Der er dog mulighed for at alle er klar til kamp lørdag, og det bør være nok til at besejre Værløse, som bestemt heller ikke har fået en ønskestart på sæsonen. De to hold står på flere pladser godt til hinanden, og det kan gøre kampen mere tæt end forventet.

I Århus er der jysk lokalopgør, når Horsens Pirates lægger til. Begge hold er kommet lidt ujævnt fra start, og øjner måske en mulighed for sejr i lørdagens kamp. Åbyhøj tabte i sidste uge stort til topholdet BK Amager i kamp, hvor Britt Harris ikke var med. Hun var et stort savn i sidste weekend, og er hun ude igen kommer Åbyhøj til at mangle det fysiske overtag hun kunne give mod netop Horsens. Åbyhøj er alligevel favorit til at vinde. De har mere bredde, større rutine og flere strenge at spille på – samt fordel af hjemmebane. Horsens har ikke vundet siden første runde, men holdet har vist et højere niveau end sidste år og rammer de en god dag med deres skud, og får lukket Åbyhøj ned i forsvaret, så kan piraterne godt skabe en overraskelse.

Lørdagen byder også på et klassisk opgør i dansk damebasket, når Hørsholm og Falcon støder sammen. De to hold har spillet et utal af kampe mod hinanden, og ofte har det været væsentlige kampe for holdenes placering. Det gælder også denne gang, hvor begge hold lige nu holder sig til i den bedste halvdel, og en sejr kan styrke positionen. Hørsholm ser for tiden ud til at blive stærkere og stærkere kamp for kamp. Truppen er blevet optimeret lidt og fremstår bredere og mere robust end i sæsonens start. Falcon er på samme måde i en positiv udvikling, men fremstår en anelse mindre robust for øjeblikket. Derfor er Hørsholm også favorit til at vinde, men det kan blive en tæt kamp, hvor duellerne mellem holdenes profiler kan gøre udslaget.

Runden sluttes med hovedretten, når SISU og BK Amager mødes i den absolutte topkamp. Begge hold er stadig ubesejret, og der vil blive set frem til opgøret med spænding hos alle, der følger Dameligaen. Det er ikke nogen overraskelse, at SISU igen er at finde i toppen af ligaen, men det er lidt mere uventet, at BK Amager har været så stærke som de har i de første kampe i sæsonen. De to hold har hver deres styrker. SISU har rutinen og de taktiske redskaber til at kontrollere enhver kamp, og så har de flere spillere som kan byde ind med ansvar og point. BK Amager er et mere energisk hold, som nu for alvor viser det potentiale holdet længe har haft. Tilgangen af Keyona Bryant har tilført den nødvendige fysik og udfyldt hullet efter Sussie Kruuse. Dermed har Catharina Palm også fået mere plads, hvilket hun har udnyttet både på egen hånd og til at trække resten af holdet med sig. BK Amager fremstår langt mere komplet i år og sejrene har desuden givet det mentale overskud, som måske manglede sidste år. Det er vanskeligt at udpege en vinder af kampen, for begge hold kan tage pointene med sig. SISU tildeles dog en kneben favoritrolle, som dels skyldes der er på hjemmebane – og dels at BK Amager måske har tabt en anelse af stabiliteten i forhold til de første kampe.