Ugens kampe - 1. Division Herrer


Grundspillet i 1. Division Herrer skrider planmæssigt frem, og er foreløbig forløbet som forventet. I den kommende uge spilles seks nye interessante kampe, der godt kan rykke rundt på placeringerne i tabellen.

Runden starter med opgøret mellem Aarhus BF og BK Amager. Begge hold har haft en lidt blandet start på sæsonen, hvor det blot er blevet til en enkelt sejr. Det kan derfor godt ligne en tæt kamp, hvor hjemmeholdet dog står med de bedste kort til at vinde. BK Amager ligner lige nu et hold, som er et stykke fra det niveau, som man fra starten forventede, og en tur til Jylland er nok ikke det, de mest ønsker sig til at vende den dårlige start. Aarhus BF virker en anelse mere skarpe, og fordelen af hjemmebane tipper fordelen til dem.

Glostrup og Køge hører begge med i midterfeltet, og en sejr i weekendens kamp kan give vigtige point til at bevæge op i tabellen. Eftersom begge hold har haft store udsving i deres præstationer kan det være svært at forudse en klar favorit, men Køge tildeles de største muligheder for sejr. Holdet har nogle spillere, som på egen hånd kan styre kampen, og de vil have en fysisk fordel. Glostrup kan dog være en drilsk modstander, hvis de først får gang i spillet og holder høj effektivitet.

BMI og Jonstrup er begge med i den store gruppe af hold med en enkelt sejr. Så en sejr vil bringe vinderen et skridt fremad i stillingen. BMI har fordel af hjemmebane, og ligner et hold, der er på rette vej til at finde deres ben i 1. division. Jonstrup er sjældent glade for turene til Jylland, men ser måske en chance for at hente en sejr i denne runde. Selvom Jonstrup har mest erfaring med 1. Division, så har BMI nogle kvaliteter, som alligevel gør dem til favorit – og fordelen af hjemmebane tæller også med i den retning.

I Allerød er det top mod bund, når Lemvig kommer på besøg, og selvom vestjyderne for tiden er ramt af flere afbud, så kan de ikke løbe fra favoritværdigheden. ALBA er endnu ikke kommet i gang, og er det eneste hold uden sejr. Lemvig har flere gange haft problemer i Engholmhallen, og kan godt få det igen, særligt fordi flere skal vende sig til nye roller på holdet. Det kan derfor godt være, at kampen bliver mere lige end tabellen fortæller, men Lemvig kan ikke frasige sig favoritrollen.

Stevnsgade mod Solrød kan blive en rigtig interessant kamp. Stevnsgade er kommet fantastisk fra start og lever op til ambitionerne om at vende tilbage til Basketligaen. Solrød kommer med masser af optimisme efter et par gode kampe, og den kombination kan give både underholdning og intensitet. Stevnsgade er favorit til at vinde, men det kan blive en af de svære sejre at få i hus.

Rundens topkamp spilles mellem BMS og Virum. BMS har for nylig hentet ny amerikaner, men det er uvist om han er klar til denne weekend. Begge hold er kommet godt fra start, men Virum har foreløbig været mest stabil. Derfor er Virum også svag favorit til at vinde, men det er bestemt ikke nogen selvfølge at de også gør det. BMS har kvaliteterne til at standse Virums gode start på sæsonen, og en sejr til BMS vil samtidig holde sammen på toppen og spændingen i rækken.