Ugens kampe - Dameligaen


I Dameligaen er billedet, at en håndfuld hold viser god form for tiden, mens de øvrige stadig famler lidt for at finde fodfæste. Den kommende weekend vil vise, om tendensen fortsætter.

Horsens BC har fået en godkendt start på sæsonen, selvom det blot er blevet til en enkelt sejr. Senest havde de en vanskelig kamp mod SISU, og igen i den kommende weekend er et af de formstærke hold på programmet, når Hørsholm gæster pirathulen. Hørsholm skal til Jylland for anden uge i træk, og senest var det en god oplevelse, da de tog hjem fra Lemvig med en sejr. Hørsholm har i de seneste kampe for alvor fået gang i spillet og det gør dem også til favorit i Horsens. Bredden hos 79ers er god, og det bliver nok afgørende mod Horsens, som tempomæssigt godt kan matche gæsterne.

På Frederiksberg er der lokalopgør, når Falcon og Stevnsgade mødes. Begge hold hører til i den bedste halvdel, og er blandt de hold, som lige nu virker bedst spillemæssigt. Falcon tabte ganske vist i sidste uge mod BK Amager, men de fik presset topholdet godt, og har generelt haft en god start på sæsonen. Stevnsgade er også godt spillende for tiden og den seneste sejr over Værløse viser, at holdet er kommet videre fra nederlaget mod Hørsholm. De to hold vil sikkert spille en tæt kamp, og det ligner en kamp, som sent finder sin afgørelse. Mål på de sæsonen som den er gået indtil nu, så er Stevnsgade svag favorit, men Falcon ligner et hold på rette vej efter en svingende sæsonstart, og en sejr mod Stevnsgade vil for alvor sende Falcon ind i toppen af ligaen. Falcon har rutinen og de spillemæssige kvaliteter til at bremse Stevnsgade, men alligevel tippes gæsterne som vinder.

BK Amager er stadig ubesejret i denne sæson, og derfor er de naturligvis favorit mod Åbyhøj, som er kommet lidt mere tungt fra start. Begge hold vil gerne spille hurtigt og aggressivt og kampens afgørelse kan findes i, hvem der bedst får styr på eget spil, og brudt modstandernes pres. Som BK Amager spiller lige for tiden er det svært at forudse, hvem der kan bremse dem. Åbyhøj ser ikke robuste nok ud til at gøre det over en hel kamp. Begge hold vil gerne have mange spillere involveret, og det kan naturligvis også få betydning for kampens udfald, hvem der får mest udbytte af bredden. Alt i alt taler mest for en sejr til BK Amager, men Åbyhøj er et af de hold, som kan matche dem på alle pladser.

Virum har endnu ikke vundet en kamp, men de har været godt med i mange kampe, så mon ikke sejren kommer på et tidspunkt. Lørdag får de besøg af Lemvig, som endnu ikke har fundet stabiliteten i spillet. Holdet har potentialet til at spille lige op med alle i ligaen, men hverken spillet eller heldet har været der til at tippe kampene til egen fordel. Mod Virum må Lemvig må påtage sig favoritrollen, men det er aldrig nemt at møde et optimistisk oprykkerhold, så opgaven bliver formentlig ikke nem for vestjyderne. Begge hold vil være meget opsatte på at hente point, og midlet til det vil sikkert være kontrol. Så det hold som bedst styrer spillet og holder hovedet koldt, vil sikkert også stå med sejren til sidst. Kampen kan godt blive mere tæt end forventet, men Lemvig er det bedste bud på en vinder.

Runden sluttes med kampen mellem Værløse og SISU. Her er SISU klar favorit efter en stabil start på sæsonen med seks sejre i seks kampe. Værløse er stadig i en opbygningsfase, og selvom det går fremad, så ligner SISU en stor mundfuld for holdet. SISUs rutine vil formentlig holde dem ude af problemer, og alt andet end en klar udesejr vil være en overraskelse.