79ers on fire i Lemvig


Det var et brandvarmt Hørsholmhold, som besøgte Lemvig lørdag eftermiddag. Gæsterne ramte på 52% af deres skud og 87% af deres straffe. Til sammenligning præsterede Lemvig blot 35% på skudene og 54% på straffe. Men den forskel er det ikke unaturligt, at Hørsholm tog fra Lemvig med en sejr på 64-75.

Men kampen var i store dele mere tæt end statistikkerne og slutresultatet viser. Ganske vist første Hørsholm det meste af kampen, men flere gange var Lemvig tæt på at tippe kampen til egen fordel. Hver gang fik gæsterne stabiliseret spillet og genopbygget en føring på omkring 10 point. Den endelige afgørelse på kampen faldt i starten af 4. periode, hvor Hørsholm ramte tre 3ere i træk. Det havde hjemmeholdet ikke noget effektivt modsvar til, og gæsterne kunne køre sejren i hus.

Hørsholm havde i ugens preview lagt op til, at man var ramt af flere skader og sygdom. Det så dog ud til, at Hørsholm har en effektiv lægestab, for turen til Lemvig var taget med fuldt hold og alle var klar til kamp. Det gjaldt også holdets nyeste tilføjelse i form af Ivana Jovanovic, som spillede en god kamp og blev sit holds topscorer med 19 point.

For Lemvig var kampen igen præget af, at man skulle bruge mange kræfter på at komme frem til scoringer. Igen blev man mødt af en aggressiv modstander, som lagde et hårdt pres på boldholderen. Presset gav Hørsholm et overtag i kampens start, som var med til at bygge det forspring op, som blev fastholdt kampen igennem. Lemvig kom dog igen flere gange og fra 18-25 efter første periode blev afstanden skåret ned til 26-29 i løbet af anden periode. En stor del af æren for Lemvigs come back kan tilskrives Helle Kristiansen, som var en af Lemvigs bedste i kampen med hele 9 steals og 7 point, som kom på vigtige tidspunkter. Begge hold havde dog store problemer med at få scoret i periodens første minutter, men sidst i perioden kom gæsterne igen i gang og en god slutspurgt gav en føring ved halvleg på 32-42.

Lemvig skal have ros for at kæmpe godt, og selvom afstanden flere gange var på 10 point, så kom man gang på gang igen, men hver gang lykkedes det Hørsholm at sætte en stopper for hjemmeholdet. Ikke mindst de gode skudprocenter gjorde forskellen, for Lemvig skulle ikke misbruge ret mange muligheder før Hørsholm udnyttede situationen. Tredje periode slutter med en føring på 46-54 til Hørsholm, og Lemvig har stadig mulighed for at vende kampen, men tre hurtige 3-pointscoringer af gæsterne gør det vanskeligt for værterne, som tvinges til at forcere spillet. Det giver dog ikke resultat, og Hørsholm kan fortjent slutte kampen som vinder.

Det var endnu en gang tydeligt, at Lemvig skal bruge mere tid før holdet er spillet så godt sammen, at holdets styrker for alvor giver gevinst. Lemvig sad godt på spillet under kurven, men for mange muligheder blev misbrugt fordi tempoet og spillet forceres. Samtidig var effektiviteten ikke god nok på straffe, hvor 11 skud blev misbrugt – samme antal point, som kampen blev tabt med!

Hos Hørsholm ser det ud til, at man nu er ved at finde ind i den spillestil, som Nemanja Jovanovic ønsker, og holdet har naturligvis fordel af, at størstedelen af spillerne kender hinanden fra sidste sæson. Sejren var den tredje til holdet i ligaen i træk, og der med er Hørsholm på vej mod den position i toppen, man har tradition for at indtage.

Lemvigs point: Emily Hatch 23p (10 reb), Raven Berry 13p, Ivana Udovalieva 10p, Helle Vendelbo 7p (9 steals), Okako Adika 6p, Grace Gardner 3p, Rikke Mesiner 2p

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 19p, Anemone Scheel 14p, Maja Gerlyng 11p, Anne Deleuran 11p, Emilie Schirmer 11p, Line Piechnik 3p, Frederikke Mollerup 3p, Caroline Gilling 2p, Sigrid Vange 1p