Ugens kampe - Dameligaen


Ugens runde i Dameligaen starter fredag aften, når Stevnsgade byder indenfor i Nørrebrohallen til opgøret mod Værløse. Stevnsgade løb i sidste weekend ind i sæsonens førte nederlag, da de tabte ude mod Hørsholm. Nu er de tilbage i de trygge rammer på Nørrebro, og det er ikke uden betydning for oprykkerne. Gæsterne fra Værløse har haft en skidt start på sæsonen, og selvom de fik en lille succes ud af at være det første hold, som holdt BK Amager under 100 point, så virker de stadig et stykke fra det niveau holdet har potentiale til. Der skal nok lidt mere tålmodighed til endnu for Værløse, og derfor er Stevnsgade også favorit til at vine fredagens kamp.

Lørdag tager Åbyhøj i mod Virum. Begge hold har haft svært ved at samle point sammen i sæsonstarten, men Åbyhøj har en enkelt sejr med i bagagen, mens Virum stadig er uden point. Åbyhøj har holdet til at placere sig i den bedste halvdel, men robustheden har foreløbig manglet, hvilket har ført til flere nederlag end forventet i de første kampe. Det er ikke så uventet, at Virum har haft det svært, men de har trods alt ind i mellem vist, at der er muligheder i holdet. Deres chance i lørdagens kamp er at få kontrol over tempoet og undgå at Åbyhøj får et forspring tidligt i kampen. Kan de ryste hjemmeholdet lidt, så er der måske en mulighed for at overraske, men Åbyhøj bærer favoritværdigheden, og bør tage sejren.

Både Lemvig og Hørsholm fik gode sejre i sidste runde, som må have givet begge hold et skub i den rigtige retning. Begge hold har haft en svingende start på sæsonen, og der vil formentlig gå lidt mere tid, før de finder stabiliteten. Derfor kan kampen også tippe til begge sider, og meget vil afhænge af, hvem der får initiativet i kampen. Hørsholm fik i sidste uge mod Stevnsgade vist, at de har flere strenge at spille på, og mange spillere kan tage ansvar og bidrage. Lemvig fik i kampen mod Åbyhøj vist, at de kan bruge deres fysiske overtag til at tage kontrol over en kamp, og det store spørgsmål er, hvem der bedst får bygget videre på sidste uges succes. Det er vanskeligt at udpege en klar favorit, men fordelen af hjemmebane kan gøre udslaget for Lemvig.

BK Amager er kommet forrygende ud af starthullerne i denne sæson, og har endelig fået fuldt udbytte af holdets potentiale. Tilgangen af en fysisk stærk amerikaner er bestemt medvirkende til forbedringen, men det virker også til at være et hold med langt mere selvtillid, der går på banen. Det gør dem også til favorit i weekendens kamp mod Falcon. Gæsterne har ganske vist fået en godkendt start på sæsonen, men Falcon har også været svingende i deres præstationer, og der har været lidt uro omkring holdet. Senest havde holdet lidt vanskeligheder med Horsens, men de fik dog hevet sejren hjem, og holder sig stadig til i den bedste del af tabellen. BK Amager virker dog til at være bedst lige nu af de to hold, og derfor bør de tage endnu en sejr.

Søndag tager SISU mod Horsens BC og her kan hjemmeholdet ikke komme udenom at være favorit. SISU har spillet solidt og stabilt og selvom der ikke er samme bredde som i sidste sæson, så er kvaliteterne de sammen. SISU har rutinen til at kontrollere kampene, og det vil de formentlig gøre igen mod et ungt Horsenshold. Piraterne har ganske vist gjort det godt, og gav senest god modstand til Falcon, men SISU ligner en stor mundfuld, så det er nok ikke i denne omgang, der kommer nye point på tavlen til Horsens.