Ugens kampe - 1. Division Herrer


Der er fuldt program i 1. Division Herrer den kommende weekend.

Første kamp er mellem Glostrup og Stevnsgade. Her ser gæsterne ud til at stå med de bedste vinderchancer. Stevnsgade er kommet flot fra start, og ligner de oprykningskandidater de var spået til at blive. Den seneste sejr over Lemvig var et godt tegn på, at de har den rigtige indstilling og vilje. Glostrup er som ventet svingende i deres præstationer og rammer de en god dag, så kan de godt give problemer for topholdet. Men en hjemmesejr vil være en overraskelse.

Efter to udekampe får BMI nu hjemmebanedebut i 1. Division, og det vil uden tvivl give oprykkerne ekstra gejst. Holdet har tabt de to første kampe på udebane mod vanskelige modstandere som Aarhus og Virum. På hjemmebane står de overfor BK Amager, som i sidste uge fik sæsonens første sejr. 89-79 over Glostrup var ikke prangende, men et vigtigt skridt i den rigtige retning for holdet. Det betyder også, at BK Amager tager til Jylland som favoritter, men de første tre kampe har ikke givet indtryk af et BK Amagerhold, der er sikker på at vinde for øjeblikket. Så BMI kan godt få sin første sejr, men det vil være en lille overraskelse.

BMS har vist god stabilitet i starten af sæsonen, og hjemme mod oprykkerne fra Solrød bør de vinde. Cometerne fik en god sejr ude mod ALBA i sidste uge, men BMS er en helt anden modstander, som vil give langt større udfordringer. Solrød skal nok få flere sejre, men mod BMS bliver det svært. Hjemmeholdet har en stærkere trup, og det vil over en helt kamp gøre det svært for Solrød at følge med.

Lemvig tager hjemme mod Køge, og det er et hold, som vestjyderne normalt har haft godt fat i. Køge ser dog ud til at være stærkere i denne sæson end sidste år, men de første par kampe har ikke givet noget klart overblik over deres reelle styrke. Derfor kan det blive en tæt kamp, men på hjemmebane må Lemvig tage favoritrollen på sig. Efter det smalle nederlag til Stevnsgade vil holdet gerne rejse sig igen, og lørdagens kamp kan være en oplagt mulighed til det.

Søndagens kamp mellem Jonstrup og ALBA ligner et klassisk bundopgør mellem de to hold. Som ventet er begge hold kommet lidt langsomt fra start, og for begge hold kan kampen blive et vigtigt vendepunkt. ALBA har ofte haft en evne til at vinde disse kampe, men lige nu ser holdet ud til at være et stykke fra det niveau, holdet før har vist. Derfor tildeles Jonstrup en lidt større vinderchance.

Runden sluttes af Aarhus og Virum. To hold der gerne vil spille hurtig og underholdende basket, og det bliver nok også tilfældet denne gang. Virum er kommet flot fra start, hvilket også gør dem til favorit, men Aarhus er ikke nogen nem opgave. Et tættere samarbejde med Bakken Bears ser ud til at have styrket ABF, og det kan de også have fordel af mod Virum. Kampen er måske rundens mest interessante kamp, og resultatet kan få stor betydning for de to holds placering i tabellen på lidt længere sigt.