Ugens kampe - Dameligaen


Efterårsferien byder på 6 kampe i Dameligaen, og allerede torsdag aften er der feriebasket i det københavnske, når Falcon og SISU mødes. Det er sidste sæsons guld- og sølvvindere, der støder sammen, og det er to hold, som kender hinanden til mindste detalje. Flere spillere på de to hold, har tidligere været holdkammerater, to på holdenes trænerbænk sidder der også folk med erfaring fra begge klubber. SISU er kommet flyvende fra start og har formået at fastholde det spillemæssige overtag, de har vist de seneste år. Det er ikke nogen stor overraskelse, men det var trods alt ventet, at effekten af flere mistede spillere ville være større. Men talent og rutine fornægter sig ikke, og de har til fulde levet op til favoritværdigheden igen. Falcon har haft en lidt mere usikker start både spillemæssigt og organisatorisk, men alligevel står holdet med to sejre efter tre kampe – og masser af uforløst potentiale. De kommende uger vil vise, og holdet for alvor kan bide sig fast i toppen, og kampen mod SISU kan give et godt fingerpeg. SISU er dog favorit til endnu en sejr trods udebane – og trods et Falconhold, der godt kan matche SISU både på spillemæssig kvalitet og rutine.

Lørdag er Falcon igen på banen, denne gang på udebane i Horsens. Her er falkene favoritter mod en flok pirater, som ganske vist er kommet godt i gang med sæsonen, men nok vil mangle lidt robusthed i forhold til Falcon. Horsens har for alvor rejst sig efter en vanskelig sæson uden sejre. Tilgangen af Pernille Weiland Pedersen og endnu en Houmøller har givet mere bredde, og erfaringerne fra sidste sæson begynder også at give gevinst. Alligevel vil Horsens komme på en vanskelig opgave mod Falcon, som kan lægge et pres på hjemmeholdet kampen igennem ved at udnytte en større bredde. Horsens chance er at holde afstanden nede så længe som muligt og håbe usikkerheden indtræffer hos gæsterne. Flere ting skal dog falde ud til hjemmeholdets fordel for at det går op, så Falcon er det bedste bud på en vinder.

I Lemvig spilles en af sæsonens sjældne jyske opgør, når Åbyhøj kommer på besøg. Begge hold har haft en sæsonstart, hvor tingene ikke helt har flasket sig som håbet. De to hold står med hver en sejr og to nederlag, og begge hold har tabt til både Stevnsgade og SISU. Der er ingen tvivl om, at de to hold har potentiale til at være med i den bedste halvdel, men begge hold er også i gang med en genopbygning efter skift af træner. Hos Lemvig er der tilmed kommet flere nye spillere i truppen, og den slags tager tid at bygge op. Hjemmeholdet er tilmed ramt af skader, hvilket ikke har gjort tingene nemmere, så tålmodighed skal der til. De to hold mødte hinanden i to træningskampe inden sæsonstarten og det gav to sejre til Åbyhøj efter tætte kampe. Kampene viste også, at det er to hold med forskellig spillestil, og det er afgørende, hvem der er bedst til at udnytte egne fordele. Her kan det være en gevinst for Åbyhøj at spillerne kender hinanden bedre – og at Thomas Johansen har et godt kendskab til Lemvig. Kampen har ikke nogen klar favorit, og det kan blive en ny tæt kamp, men set over de seneste par kampe virker Åbyhøj måske en anelse mere stabile, hvilket kan gøre udslaget, men Lemvig vil naturligvis gøre alt for at udnytte hjemmebanen til at hente en tiltrængt sejr.

Virum har endnu ikke sunget sejrssang i denne ligasæson, men oprykkerne har haft et hæderligt come back. Lørdag får de besøg af SISU, og det ligner en vanskelig opgave. SISU har rutinen og bredden til at styre kampen, og det kan blive en lektion for de unge Virumspillere. Gæsterne er nok ugens største favorit, men det betyder også at Virum kan gå ind til kampen med visheden om, at de kun kan overraske positivt. Alt andet end en sikker SISUsejr vil dog være en overraskelse.

Lørdagens sidste kamp spilles i Hørsholm, hvor Stevnsgade kommer på besøg. Hjemmeholdet fik i sidste uge sin første sejr, mens Stevnsgade endnu ikke har prøvet at tabe i Dameligaen. Det giver naturligvis en enorm selvtillid, og de unge spillere kan i den grad vokse med den succes, som to dygtige amerikanere og en rutineret træner ganske vist er arkitekten bag. Hørsholm kan have de taktiske redskaber til at gøre kampen vanskelig for Stevnsgade, men det afgørende er, om de vil være i stand til at gennemføre den. Det har vist sig, at det vigtigste for at bremse Stevnsgade er at sætte en stopper for holdets to amerikanere, men det kan være nemmere sagt end gjort. Hørsholms sejr over Virum kan være det skub holdet manglede, men rykker ikke ved, at Stevnsgade virker til at være det bedste hold af de to lige nu, og derfor er de naturligvis også favorit til at vinde.

Ferierunden slutter søndag med kampen mellem Værløse og BK Amager. Her er gæsterne favorit til at vinde. BK Amager har ganske enkelt haft en fantastisk sæsonstart med tre kampe i træk, hvor de har scoret 100 point eller mere. Det er en fantastisk præstation, og man kan kun beundre det arbejde holdet og klubben har gjort. I sidste sæson præsterede BK Amager under det niveau, man viste spillerne havde, men nu lykkes tingene for alvor, og det har givet gevinst i form af høj effektivitet og tre flotte sejre. Værløse har til gengæld haft en vanskelig start med en lidt smal trup og en ny træner, som naturligvis skal bruge tid på at bygge tingene op. Lige nu ser Værløse ud til at være et stykke fra at kunne matche BK Amager, men hjemmeholdet vil formentlig fokusere på eget spil og de fremskridt de ønsker på længere sigt. Måske vil det så også være nok til at drille BK Amager lidt, men det er svært at forestille sig, at det vil sætte en stopper for gæsternes angrebsmaskine.