Ugens kampe - 1. Division Herrer


Sidste weekend i 1. Division Herrer var præget af flere overraskelser, som blot er med til at øge spændingen i rækkes. Samtidig blev toppen en anelse tyndet ud. BK Amager sidder stadig på toppen, men de er stadig tæt forfulgt af flere hold.

Stevnsgade og Aarhus BF åbner den næste runde, og begge hold kommer med nederlag fra sidste weekend. Stevnsgade ærgrer sig sikkert stadig over nederlaget i Lemvig. Her havde de sejren i hænderne indtil de sidste 10 minutter, hvor Lemvig fik vendt kampen. Aarhus BF rejste hjem fra BK Amager med et hæderligt nederlag, som formentlig giver appetit på mere. Man må altså forvente, det er to motiverede hold der går på banen, men umiddelbart må Stevnsgade være det bedste bud på en vinder. I kampen mod Lemvig så de ud til at være et hold med stort potentiale, og på hjemmebane må de i endnu højere grad sætte sig på initiativet.

Falcon mod Glostrup ligner på papiret et sikker hjemmesejr, men måske er den sikke så sikker, som man skulle tro. Falcon har langt fra fået den start på sæsonen, de havde forventet, og på Frederiksberg er man nok glade for, at oprykningen til ligaen først afgøres i slutspillet. Senest blev det til et nederlag ude mod Virum, og det må give falkene pandeynker at, man allerede har tabt tre kampe. Glostrup kommer til gengæld ind til kampen med en frisk og overraskende sejr over Køge i bagagen. Sejren viser, at Glostrup er et hold man skal passe på, og hvis Falcon undervurderer dem, kan det gå rigtig galt. Alt i alt må Falcon stadig være favorit, alt andet end en sejr må være uacceptabelt – og give anledning til seriøse overvejelser om ambitionerne for holdet. Så hvis ikke Falcon er topmotiveret til denne kamp er der noget galt. Glostrup har alt at vinde og kan spille frit, men det vil være en ny overraskelse, hvis de vinder.

Køge kom som nævnt ud af sidste runde med et overraskende nederlag, og nu står de igen som favorit mod et hold fra den nederste del af tabellen. ALBA kommer i denne runde på besøg hos Køge, og nordsjællænderne kommer med sæsonens første sejr og dermed fornyet selvtillid. ALBAs sejr i sidste runde mod Haderslev var måske ikke rundens største overraskelse, men dog en overraskelse, og måske var det lige det, ALBA havde brug for. Køge må naturligvis påtage sig favoritrollen, og skal de holde fast i toppen af rækken, så skal denne kamp vindes.

På Amager finder man rundens topkamp lørdag eftermiddag, når Virum er gæster i Amagerhallen. Begge hold kom ud af sidste runde med gode sejre, og BK Amager ser ud til at være tilbage på vindersporet. Ganske vist virker holdet lidt mindre overbevisende end i sæsonstarten, men kampene vindes, og den slags giver selvtillid. Virums sejr over Falcon i sidste uge har uden tvivl givet holdet et boost. Virum er et vanskeligt hold at spille mod, fordi de egentlig ikke ser ud af meget, men de er effektive og taktisk kloge i deres spil. Derfor skal BK Amager finde det gode spil frem igen for at vinde, og denne kamp kan give et rigtig godt fingerpeg om, hvor holdet står lige nu. Er de seneste sejre komme fordi modstanderne var svage – eller er BK Amager tilbage på det niveau de viste i starten af sæsonen. Kampen er en rigtig godt test for begge hold. Det er samtidig vigtige point, der spilles om for begge hold forventes at være med helt fremme, når sæsonen skal afgøres. BK Amager tildeles en smal favoritrolle, men det kan blive en meget intens kamp, så forhåbentlig kommer mange forbi Amagerhallen og bakker holdene op.

I Haderslev forsøger man for tiden at få lidt gang i spillet. Sønderjyderne har fået en overraskende dårlig start på sæsonen, og nederlaget mod ALBA i sidste uge er det foreløbige lavpunkt. I denne uge kommer topholdet BMS på besøg, og det er naturligvis gæsterne, der er favorit i kampen. Det betyder at Haderslev kan gå ind til kampen uden noget forventningspres, og det er måske netop det, holdet har brug for. Der er ingen tvivl om, at Haderslev skal have lidt tålmodighed. Nye spillere og ny træner tager tid at køre ind. Holdet har potentiale til mere end en bundplads, men lige nu går tingene bare ikke deres vej. Så det vil være en overraskelse, hvis de vinder denne kamp, men de har gjort det før på hjemmebane, så BMS må ikke tage sejren for givet.

Rundens sidste kamp står mellem Jonstrup og Lemvig. Her må udeholdet igen påtage sig favoritrollen, men Jonstrup kan være en farlig modstander. Lemvig har på det seneste vist stor styrke både spillemæssigt og mentalt. Dominick Reid har vist sig som en af 1. Divisions største profiler, og han har evnet at løfte holdet. Så selvom truppen er temmelig smal, så får man lige nu mest muligt ud af materialet. Det viste holdet senest mod Stevnsgade, hvor man fik vendt et truende nederlag til sejr. Den slags giver selvtillid, og det er godt at have med til Jonstrup. Jonstrup gør det altid svært for deres modstander i Østerhøjhallen, og Lemvig skal bevare roen, hvis de skal tage sejren med hjem. Det bør de dog også gøre, så selvom det ikke bliver nemt, skal sejren med hjem til vestjylland.