Ugens Kampe - Dameligaen


Selvom mange hold i Dameligaen har et stort potentiale, så har resultaterne på det seneste desværre været temmelig forudsigelige. Det skyldes delvist at flere hold stadig mangler at finde den nødvendige stabilitet. Til gengæld har disse hold også vist højt niveau ind i mellem, hvilket giver forhåbninger om, at spændingen vil øges som tiden går, og placeringerne i grundspillet er ikke nødvendigvis noget sikkert fingerpeg om resultaterne i slutspillet.

I den kommende uge tyder meget igen på fire kampe med fire klare favoritter.  Undtagelsen er måske weekendens første kamp mellem Hørsholm og Værløse. Det er to af de hold, som lige nu kæmper for at finde stabiliteten. I sidste runde fik Hørsholm en forventet sejr over Horsens, mens Værløse tabte overraskende stort til Falcon. Netop de to resultater gør Hørsholm til favorit, og med en sejr i denne kamp, kan de sætte sig lidt mere solidt på rækkens 4. plads. Værløse har egentlig spillertruppen til at matche Hørsholm, og de bør endda være i stand til at få et fysisk overtag. Spørgsmålet er så om de stærke individualister hos Værløse også kan levere varen og udnytte fordelene. Hørsholm virker lige nu som et stærkere kollektiv, som med taktisk fornuft og den vunde kamp i sidste uge går ind med et lille overtag. Værløse har endnu ikke fået det maksimale ud af potentialet, og måske går der lidt tid endnu inden det sker. Derfor er Hørsholm favorit i denne kamp.

Åbyhøj er egentlig blevet bedre og bedre som tiden er gået gennem sæsonen. I sidste uge var de på en umulig opgave mod SISU, så det nederlag skal der nok ikke lægges for meget i. Men de står i den kommende weekend overfor en ny vanskelig opgave, når de hjemme tager i mod Falcon, som lige nu virker meget formstærke. Så selvom Åbyhøj virker som et hold, der er på vej i den rigtige retning, så er Falcon klar favorit til at vinde. Det er de selvom Åbyhallen er et vanskeligt sted at besøge, og selvom Åbyhøj ser ud til at få flere og flere spillere i gang. Men Falcon fik mod Værløse vist, at de lige nu er et af ligaens bedste hold, og de er for alvor ved at få udbytte af den spændende trup.

BK Amager og Lemvig mødes for anden weekend i træk, og på baggrund af sidste uges kamp må Lemvig påtage sig en klar favoritrolle. Alligevel er kampen måske mere åben ned man skulle tro. Da de to hold mødtes i Amagerhallen for få uger siden i pokalturneringen kom Lemvig i store problemer indledningsvis, hvor BK Amager med effektive afslutninger satte gæsterne under pres. Det kan ske igen, men det kræver naturligvis, at BK Amager har en dag, hvor kollektivet fungerer og skuddene rammer sikkert gennem hele kampen. Lemvig fik i sidste weekend vist, at de har midlerne til at bremse BK Amagers offensiv, og er Lemvig lige så koncentrerede om opgaven denne gang, bør de vinde. BK Amager er lige nu en af ligaens jokere. Ind i mellem leverer de flot basket, der giver gode sejre, men ind i mellem falder niveauet for meget. Mod Lemvig skal de finde modtræk mod vestjydernes fysiske overtag, lykkes det, kan det blive en meget lige kamp.

Runden sluttes med kampen mellem Horsens og SISU. Det er top mod bund, og det ligner en kamp, som bare skal overstås. Det kan kun blive en sikker sejr til SISU, som endda formentlig vil lade profilerne hvile sig lidt efter et tæt program med Euro-Cup og pokalkampe. Horsens får en oplevelse, og kan forhåbentlig bruge erfaringerne fremadrettet.