Lemvig hentede sen sejr


Stevnsgade matte køre skuffede hjem fra vestjylland lørdag aften, da de efter en tæt kamp tabte 84-77 til Lemvig. Køreturen hjem blev sikkert ikke sjovere af tankerne om, at de stort set hele kampen var foran, men alligevel måtte se sejren glide væk i de sidste minutter.

Som ventet blev kampen mellem de to hold en tæt og intens affære, sådan er det stort set hver gang de to hold løber ind i hinanden. Allerede fra start var det jævnbyrdigt, men det virkede som om Stevnsgade var mest klar, og med effektivt angrebsspil fik de opbygget en kneben føring. Det betød, at Lemvig hele tiden var et skridt bagefter, og hjemmeholdet måtte samtidig arbejde noget hårdere for deres point, da det var svært at finde gode offensive løsninger mod et koncentreret Stevnsgadehold. Alligevel er stillingen tæt på at være lige langt ind i perioden, men mod slutningen får gæsterne sikret en føring på 16-21.

Stevnsgade starter anden periode aggressivt, og det det følges op af gode afslutninger. Det betyder, at føringen i løbet af få minutter udbygges til 26-36. Lemvig har stadig store problemer med at finde gode løsninger i angrebet, men holdet viser alligevel ro i spillet, og kæmper sig videre. Mod slutningen af perioden giver det gevinst og afstanden mellem holdene begrænses igen til stillingen 40-46 ved halvleg.

Tredje periode bliver meget lige. Stevnsgade starter igen bedst, men Lemvig arbejder sig ind i kampen. Det er stadig hårdt arbejde, som Lemvig får udbytte af, mens det effektive spil mest kommer fra gæsterne. Perioden slutter med, at Lemvig vinder perioden med et enkelt point, så afstanden kommer ned på fem, med stillingen 55-60.

Selvom Stevnsgade kampen igennem har været foran, så viser Lemvig hele tiden ro i spillet og tro på at kampen kan vendes, og i starten af sidste periode begynder det for at alvor at give udbytte. Og da Lemvig efter blot tre minutter først indhenter Stevnsgade, og kort efter overtager føringen med 65-64, så lugter hjemmepublikum for alvor sejr. De sidste seks minutter af kampen bliver meget hektiske. Holdene udveksler i første omgang point, og føringen skifter flere gange. Med 2½ minut igen er stillingen helt lige 74-74. En dyb 3er af Dominick Reid giver en føring på 77-74, men Stevnsgade svarer straks igen med endnu en 3er. Mads Kristensen viser derefter sine evner og sætter tre nye point for Lemvig til 80-77 med 1½ minut igen, og det kan Stevnsgade ikke svare igen på. Gæsterne er nød til at fejle, og det sender Lemvig på straffelinjen, og derfra kan sejren på 84-77 sikres.

Med sejren holder Lemvig fast i toppen, mens Stevnsgade er placeret i midterfeltet. De to hold skal have ros for at levere en fin kamp med masser af underholdning og intensitet for publikum.

Lemvigs point: Dominick Reid 31p (13 reb), Mads Kristensen 22p, Mikkel Andersen 16p, Søren Flæng 13p (14 reb), Ben Ireland 2p (10 reb)