Ugens kampe - Dameligaen


De otte hold i Dameligaen er nu færdige med første tredjedel af grundspillet, og i tabellen har holdene delt sig i tre grupper. Som ventet er SISU suverænt i spidsen med syv sejre i syv kampe. Derefter følger Lemvig, som blot har tabt en enkelt kamp, hvilket måske er en anelse uventet. Det tredje hjul i toppen er Falcon, som har vist den forventede styrke og blot har tabt to kampe. I midterfeltet finder man Værløse, Hørsholm og BK Amager. Mest overraskende er de nok, at Hørsholm befinder sig her, men holdet har ikke haft den nemmeste start på sæsonen. Alle tre hold i midterfeltet har vist bedre og bedre spil, og der skal ikke meget til, før de kan blande sig i kampen om pladserne i top-3. Den spillemæssige afstand mellem holdene er ikke så stor som pointforskellen antyder, og der venter en stribe spændende kampe forude. Faktisk tyder meget og så på, at Åbyhøj er på vej i den rigtige retning. Så selv om den spillemæssige fremgang ikke har kastet mange point af sig, så ligner holdet en joker, der kan blive ubehagelig at møde for e øvrige hold i den kommende tid. Horsens har stadig ikke vundet, og holdet ser også ud til at være et stykke fra den første sejr. Men man må alligevel have respekt for det gode arbejde, der foregår omkring holdet, så på den lidt længere bane, skal der nok komme udbytte.

I næste runde skal Horsens Pirates på besøg i Fire Arena, og Hørsholm vil formentlig gå meget koncentreret ind til denne kamp efter nederlaget mod BK Amager i sidste uge. Begge hold er lige nu i en situation, hvor fokus er mere rettet mod eget spil end placeringen i tabellen, og det kan måske give en seværdig kamp, hvor holdene hver især forsøger at få initiativet på egne præmisser. Hørsholm har naturligvis mere rutine at give af, og Therese Deemand har gennem de seneste kampe været en afgørende profil, der er vanskelig at stoppe. Hos piraterne er der flere og flere, der byder ind, og det er et godt tegn. Men det er nok ikke tilstrækkelig til at tage den første sejr endnu.

Lemvig og BK Amager mødes i den første af to indbyrdes kampe på to uger. Desuden er det blot få uger siden at holdene mødte hinanden i pokalturneringen. Dengang vandt Lemvig, og de må også påtage sig favoritrollen i denne kamp. Men det kan godt blive en meget vanskelig opgave for vestjyderne. For BK Amager har spillet flere rigtig gode kampe, og det er kun manglende stabilitet, der gør, at de ikke er med helt i toppen. Den seneste sejr mod Hørsholm har formentlig givet BK Amager endnu mere selvtillid, så Lemvig skal finde det rigtig gode spil frem for at hente endnu en sejr. De to hold kommer desuden til at se rigtig meget til hinanden i den kommende tid, da de tre indbyrdes grundspilskampe alle afvikles i den kommende månedstid. Derfor er det også vigtigt at komme godt ud af denne kamp.

Værløse og Falcon står også overfor et interessant indbyrdes opgør. Værløse har truppen til at presse Falcon både på fysik og tempo, men Falcon har en anelse mere bredde og rutine i truppen, hvilket også gør dem til favoritter. Men Værløse er bestemt ikke uden chancer, og en sejr i denne kamp vil bringe dem et vigtigt skridt nærmere top-3. Der vil blive nogle spændende match-ups i denne kamp, og det kan blive afgørende, hvem der forsvarsmæssigt får bedst fat. Hvis Værløse rammer dagen, hvor kollektivet fungerer optimalt i begge ender af banen, så vil Falcon få hænderne fulde, men falkene bør flyve hjem med endnu en sejr.

SISU snupper endnu en hjemmekamp midt i EuroCup ræset. Denne gang kommer Åbyhøj på besøg, og det er svært at tro de grønne skal stoppe SISUs sejrsmaskine. Ganske vist er Åbyhøj blevet bedre, og ganske vist skal SISU bruge mange kræfter i denne periode med mange kampe. Alligevel vil det være en stor overraskelse hvis Åbyhøj skulle tage hjem med en sejr. For SISU handler ligakampene lige nu om at pudse formen af til EuroCup-kampene, og til det formål kan en kamp mod Åbyhøj nok være fin. Men man forstår også godt SISUs efterlysning af flere udfordringer fra danske hold. Med det ville de måske være endnu mere klar til de europæiske udfordringer.