Lemvig vandt i uskøn kamp


Det var ikke til at se, at det var top mod bund, da Lemvig og Åbyhøj mødte hinanden for fjerde gang i denne sæson. De to hold gav hinanden en tæt kamp, og som i de tre foregående opgør mellem holdene vandt Lemvig kampen, denne gang med 76-81. Men spillet var bestemt ikke prangende hos nogen af holdene, selvom Åbyhøj viste positive fremskridt, og nok skal få flere point på kontoen snart, hvis de kan fortsætte i samme spor.

Fra kampens start sad Åbyhøj på kampen, og gennem første periode fik de opbygget et forspring på 10 point. Det skete dels på baggrund af meget effektivt angrebsspil, hvor skuddene sat godt, og der var fin bevægelighed. Samtidig havde Lemvig svært ved at få gang i sit spil, hvilket førte til mange misbrugte angreb, og i forsvaret var koncentrationen ikke høj nok.

Som kampen skred frem kom Lemvig bedre i gang, og selvom spillet aldrig blev rigtig godt, så blev de tre sidste periode dog alle vundet. I anden periode blev afstanden i første omgang skåret helt ned til kun to point, men Åbyhøj trak lidt fra igen og ved halvleg var afstanden mellem holdene fem point.

Lemvig måtte til kampen undvære Karina Weiland Pedersen på grund af sygdom, og da Tine Kristiansen allerede i anden periode fik en mindre skade, som begrænsede hendes indsats, så blev vilkårene ikke lette. Heldigvis havde Emily Hatch en fin dag, og med 36 point var hun kampens store profil for Lemvig, blandt andre Ivana Udovalieva og Sarah Schicher spillede sig også op i løbet af kampen, og hvad holdet manglede i godt spil fik man opvejet gennem hårdt arbejde. Det betød dog også, at Lemvig mod slutningen af kampen kom i fejlproblemer, da både Emily Hatch, Mallory Moore og Sarah Schicher fik deres fjerde fejl.

Vilkårene var ikke meget anderledes for Åbyhøj, som også kom i fejlproblemer, trods en noget breddere bænk. Det betød at Kelly Meredith måtte udgå med fem fejl. Indtil da havde hun ellers skabt en del besvær for Lemvig, og hun er kun blevet bedre og bedre gennem sæsonen indtil nu. Sammen med Kelly Meredith var Maria Jespersen og Sofie Tryggedson godt spillende, og de fik sat et godt tempo, som Lemvig ind i mellem havde svært ved at stoppe. Desuden var Åbyhøj i perioder rigtig godt skydende, men som kampen skred frem blev effektiviteten mindre.

De to hold gav hinanden hård kamp og masser af intensitet. Spillemæssigt var de to hold meget lige, men den gode start af Åbyhøj betød, at Lemvig gennem lang tid var et lille skridt bagefter. Den første føring til Lemvig kom først i tredje periode, men herefter blev den fastholdt, selvom den aldrig blev så stor, at sejren var sikker.

Lemvigs point: Emily Hatch 36p, Ivana Udovalieva 13p, Sarah Schicher 12p, Helle Kristiansen 10p, Mallory Moore 6p, Nanna Hansen 3p, Tine Kristiansen 1p