Ugens kampe - 1. Division Herrer


De seneste kampe i 1. Division har åbnet rækken langt mere op igen og skabt fornyet spænding. Flere hold er efterhånden kommet i gang, men andre efter en god start er gået i stå.

To af de hold, der har haft lidt svært ved at komme i gang er Aarhus BF og ALBA. De mødes i lørdagens tidlige kamp til et opgør, som begge hold formentlig ser sejrsmuligheder i. Både Aarhus BF og ALBA kom ud af sidste runde med smalle nederlag mod hold placeret i den bedste halvdel, og det har måske givet lidt optimisme. ALBA jagter stadig sin første sejr, og det er lidt uventet, at de endnu ikke har point på kontoen. Kampen mod Aarhus er en af dem, som kan give point, men ALBA har det ofte svært i det jyske. Det er da også en af grundene til, at Aarhus BF er favorit. En anden grund er, at Aarhus BF trods alt er kommet bedre i gang med sæsonen, og med en sejr kan de hole kontakt med den bedste halvdel i rækken.

Senere lørdag tørner Stevnsgade og Køge sammen i Nørrebrohallen. Stevnsgade er et af de hold, som er ved at komme i gang. Senest blev det en sikker sejr mod Jonstrup, og den slags giver selvtillid. Køge kommer derimod med sæsonens første nederlag i bagagen, da de i sidste weekend tabte knebent til Lemvig. Men Køge har vist styrke fra starten af sæsonen, og med fire sejre fem kampe er de naturligvis tophold og derfor også favorit i denne kamp. Men Stevnsgade på hjemmebane er ikke nogen nem opgave, og derfor kan det godt blive en tæt kamp, hvor Køge skal passe på, hvis de vil undgå nederlag nummer to i træk.

Når Falcon og Lemvig mødes lørdag er det en kamp mellem to af rækkens mest formstærke hold lige nu. Lemvig har en fantastik uge bag sig med pokalsejr over BK Amager, og sejr mod Køge i weekenden. Dermed blev de to eneste ubesejrede hold i 1. Division besejret med blot få dages mellemrum. Den slags giver selvtillid, og det er der brug for, når Falcon skal besøges. For siden nederlaget til BK Amager i første runde, her Falcon fløjet fra sejr til sejr, og holdet virker målrettet i arbejdet mod at vende tilbage til 1. Division. Lidt uro i trænerstaben kan sætte sit præg på truppen, men samtidig har Falcon nok også lagt mærke til, at Lemvig gør det godt for tiden, og det må skærpe deres koncentration. Som nr. 2 i tabellen er Falcon naturligvis favorit i opgøret, men begge hold ser stærke ud for tiden, så mon ikke det bliver en spændende kamp på Frederiksberg lørdag eftermiddag.

Rundens topkamp spilles næsten parallelt med kampen på Frederiksberg. Men man skal til BK Amager får at finde den, og dermed står basketinteresserede overfor et svært valg, når man skal vælge, hvad man vil se. For BK Amager mod BMS ligner bestemt en kamp, der er værd at se. Begge hold har haft en flot start på sæsonen, og selvom BMS nu står noteret for to nederlag, så har de været med i alle kampe og vist sig som et meget positivt indslag i 1. Division. De har bestemt også en chance for at drille BK Amager i denne kamp. Ganske vist er BKA stadig ubesejret, men pokalnederlaget mod Lemvig og en smal sejr ude mod ALBA fortæller trods alt, at holdet er til at tale med. Men de seneste to kampe er også uden tvivl med til at skærpe opmærksomheden hos coach Kombrink og holdet, og de er da også favorit til at vinde. Men BMS skal nok være klar til at udnytte muligheden, hvis BK Amager slapper af og lader dem få initiativet, så alle muligheder står åbne.

Søndag er det fortrinsvis hold fra den nederste halvdel af rækken, der mødes, men det bliver kampene ikke nødvendigvis mindre spændende af. Haderslev har haft en skidt start på sæsonen, og selvom de også i sidste sæson havde det svært, så er det overraskende, at holdet stadig kun har en sejr. I denne weekend tager de imod Virum, som lige nu hænger på i toppen og med en sejr har mulighed for at bevæge sig ind i top-4. Haderslev er ofte svære at have med at gøre på hjemmebane, så selvom Virum er favorit, kan Haderslevs sejr nr. 2 godt komme i denne uge. De to hold står godt til hinanden, og der kan blive nogle spændende match-ups, som kan være med til at afgøre kampen.

Rundens sidste kamp er bundopgøret mellem Jonstrup og Glostrup. Begge hold har blot en enkelt sejr, og vinderen har altså mulighed for at holde fast i midterfeltet, mens taberen hænger fast i bunden. Kampen ser meget åben ud, da ingen af holdene for alvor har været overbevisende på det seneste. Jonstrup har måske mulighed for at få initiativet i kampen med bedre individuelle præstationer, og på hjemmebane er de altid gode. Derfor bliver Jonstrup buddet på en vinder.