Ugens kampe - Dameligaen


Tabellen i Dameligaen er ved at blive trukket godt ud, og mest spænding er der lige nu omkring midten, hvor fire hold kæmper om placeringerne. I toppen har SISU sat sig solidt på 1. pladsen, og i bunden sidder Horsens lige så solidt på 8. pladsen.

Netop Horsens er den ene part i næste rundes første kamp, hvor de besøger Falcon. Det ligner en ny vanskelig opgave for piraterne, som fighter godt, men stadig mangler både rutine og fysik til for alvor at få overtaget i kampene. Det bliver også svært mod Falcon, som har en bred trup med mange muligheder. Senest tabte Falcon ganske vist til SISU, men det er formentlig glemt, og kan i stedet være med til at sætte holdet ekstra op.

Lemvig Basket er igen i denne uge på besøg hos jyske kollegaer, når de lørdag gæster Aabyhallen. I sidste uge fik vestjyderne en sikker sejr mod Horsens, og de er igen favoritter til at vinde i denne uge. Men Aabyhøj vil blive en noget vanskeligere opgave, for de grønne har på det seneste vist fremgang. Det skyldes dels, at Kelly Meredith er ved at være spillet ind på holdet og Maria Jespersen er tilbage efter sin skade. Med de to i topform råder Aabyhøj over to stærke offensive kræfter, og defensivt er de med til at bidrage med fysik. Men netop fysikken kan blive et problem mod Lemvig. De to hold har allerede mødt hinanden tre gange i denne sæson, og hver gang har Lemvig udnyttet et fysisk overtag til at få kontrol over kampen. Det kan ske igen, men rammer Aabyhøj dagen, hvor spillet fungerer optimalt begge ender, så kan kampen blive tæt.

BK Amager og Hørsholm spiller rundens mest interessante opgør. BK Amager kæmper for at holde kontakt med den bedste halvdel, og Hørsholm har formentlig stadig mere fokus på eget spil end placeringen i tabellen. Alligevel kan kampen være en nøglekamp for Hørsholm, for med en sejr kan de for en stund hægte BK Amager af kampen op top-4, og de kan placere sig selv på den vigtige 4. plads. Begge hold har leveret svingende præstationer på det seneste, men Hørsholm ser ud til at være på rette vej, mens BK Amager stadig famler lidt. BK Amager har dog været meget skarpe på hjemmebane, og har de igen en dag, hvor skuddene sidder godt, så kan de give Hørsholm store problemer. Hørsholm tildeles alligevel favoritrollen, men det kan blive tæt.

SISU er i fuld gang med deres EuroCup-eventyr, men det lader ikke til at genere holdet i deres præstationer i ligaen. Senest vandt holdet topkampen mod Falcon, og selvom det især var forsvaret der skabte sejren, så viste holdet overskud nok til at få en sikker sejr. Det samme kan godt blive billedet mod Værløse. Kampen kan blive tæt et langt stykke af vejen, men på et tidspunkt vil SISUs bredde gøre forskellen, så de tager endnu en sejr. Værløses chance kan være, at de kan holde offensiven i gang og i en tæt afslutning skabe overraskelsen. Men som altid er SISU favorit.

Efter denne runde er første tredjedel af grundspillet overstået, og holdene kan gøre status over situationen inden de sidste 14 runder.