Ugens kampe - Dameligaen


De to første runder af årets Dameliga har med stor tydelighed vist, at det er nye tider i ligaen, og de ventede ændringer i forhold til sidste sæson har holdt stik. I sæsonens 3. runde venter fem nye spændende kampe.

Både Falcon og Værløse har fået en vanskelig start på sæsonen. Ganske vist vandt Falcon over Virum i sidste runde, men det var ikke uden besvær, og sejren blev på blot 4 point. Det var ventet, at falkene kunne sætte oprykkerne mere på plads, men kampen fortæller måske meget godt om holdets niveau for øjeblikket. Værløse har haft samme vanskeligheder som Falcon, men har stadig sæsonens første sejr til gode. Det indbyrdes opgør mellem de to hold er altså på sin vis meget åbent, men Falcon bør vinde på grund af den større rutine på holdet, men kollektivet skal fungere bedre. Værløses chance er at udnytte en bedre fysik, men det kræver at begge holdets amerikanere finder et højere niveau, samtidig med at der vises bedre effektivitet.

BK Amager er kommet flyvende fra start og to kampe med 100+ point vidner om stor effektivitet. Holdet har udnyttet, at man kan bygge videre på sidste sæsons trup, og blot har tilført lidt ekstra fysik. Det har givet holdet et forspring i forhold til flere andre hold, og det udnytter de fuldt, og resultatet kan godt vise sig at være langtidsholdbart. Horsens må egentlig også være tilfredse med deres start på sæsonen. En sejr allerede i første kamp og et beskedent nederlag i kamp to mod Stevnsgade må betegnes som godkendt. På Amager kommer HBC dog på en vanskelig opgave, og de kan få mere end svært ved at bremse hjemmeholdets angrebsmaskine. BK Amager virker både hurtigere, stærkere og mere effektive end Horsens, så ligaens mest formstærke hold lige nu, bør få sejr nr. 3 på stribe.

Både Virum og Hørsholm har et 0 til at stå ud for sig i tabellen. For Virum er det måske ikke uventet, og holdet kan endda glæde sig over, at den seneste kamp mod Falcon var tæt på at kaste point af sig, så troen på sejr er intakt. For Hørsholm er situationen nok lidt mere bekymrende, og særligt det seneste klare nederlag til BK Amager må give anledning til bekymring. Ganske vist er Hørsholm ved at bygge et nyt hold op med en ny træner, men forskellen til BK Amager bør alligevel ikke være så stor. Om det fører til fornyet fokus på den forstærkning af holdet, der længe er blevet arbejdet på, må tiden vise. Kampen mod Virum er dog en oplagt mulighed for Hørsholm til at få de første point på kontoen. 79ers har langt mere rutine, og mest bredde i truppen. Til gengæld kan Virum have det nødvendige overskud til at vinde, hvis de kan holde kampen tæt til det sidste. Hørsholm bør dog være i stand til at holde oprykkerne på afstand og køre sejren i hus.

Stevnsgade har fået et godt come back til Dameligaen, og med to sejre i de første kampe, går de ind til kamp 3 med masser af selvtillid. Den seneste sejr kom mod Horsens, og selvom den ikke blev så stor som ventet, så er en sejr på udebane altid særligt tilfredsstillende. Lemvig er måske oprykkernes største udfordring indtil nu, fordi Vestjyderne nok er det hold indtil nu, som bedst har mulighed for at matche Stevnsgade på fysikken. Lemvigs udfordring er dog lige nu at finde stabiliteten. Den seneste kamp mod SISU viste med al tydelighed, at Lemvig stadig er et stykke fra at udnytte holdets potentiale. En brækket næse til Tina Nesse gjorde nederlaget ekstra dyrt, og Lemvig er uden tvivl på jagt efter oprejsning efter den oplevelse. Ser man på de to hold lige nu, så virker Stevnsgade til at være spillemæssigt lidt længere fremme end Lemvig, og energien som nyoprykker har også stadig effekt. Alligevel kan Lemvig ikke kaste favoritrollen helt af sig, men kampen bliver formentlig så tæt, at den kan falde ud til begge sider.

Selvom SISU har mistet en del vigtige spillere i forhold til sidste sæson, så har de to første kampe mod Hørsholm og Lemvig alligevel vist, at SISU skal tælles med blandt de varmeste kandidater til at vinde DM igen. Med udgangspunkt i en solid defensiv og et effektiv angreb med spillere som Kiki Lund og Camilla Blands i front så virker holdet stadig meget stabilt. Åbyhøj høstede i sidste uge selvtillid med en sejr over Værløse, men SISU er trods alt en klasse eller to bedre end Værløse lige nu. Så Åbyhøj vil uden tvivl få en udfordring som de skal spille op til deres absolut bedste for at komme sejrsrig ud af. De grønne kan have en chance, hvis de får maximalt udbytte af deres aggressive og pågående spillestil, men SISU er ikke sådan at ryste, og Åbyhøj kan ende med at blive slået med egne midler. Kampen kan blive en fartbombe med masser af intensitet og underholdning, men SISU er favorit til at stå med endnu en sejr på listen efter kampen.