Lemvig var sekunder fra pokaloverraskelse


Lemvig Basket var blot sekunder fra at skabe en overraskelse mod Aalborg i herrernes pokalturnering. Med blot 6 sekunder igen scorer ligamandskabet en 3er netop som skudet uret går, og det blev afgørelsen på en kamp, som Lemvig i store dele var bedst i. I kampens sidste 6 sekunder når Lemvig ganske vist at reducere til 85-86, men må også give Aalborg to straffe som de udnytter til slutresultatet 85-88. Der var derfor forståelig skuffelse hos hjemmeholdet, der kampen igennem havde kæmpet forbilledligt, og langt inde i 4. periode så ud til at have gode chancer for at vinde. Men til sidst var marginalerne på Aalborgs side og de bevarede roen, da det gjaldt.

Gennem hele kampen var de to hold meget jævnbyrdige og skiftedes til at have et lille overtag. Det var tydeligt at begge hold var opsatte på at vinde, og det var ikke til at se, de to hold til dagligt spiller på hvert sit niveau. I første periode stresser begge hold lidt i spillet, hvilket ind i mellem giver noget rodet spil, men det er Lemvig som kommer bedst ud af det, og mod slutningen af perioden får de lukket af for Aalborg og kan sikre et forspring på 23-18 ved pausen.

Den føring får Aalborg dog hurtigt indhentet. På blot 1 minut og 20 sekunder er stillingen 23-23. Herefter er det gæsterne, som har et lille overtag, men det giver dog ikke en føring på mere end 6 point. Så får Lemvig stabiliseret spillet igen, og mod slutningen af perioden er det igen hjemmeholdet, der er bedst, og de kan slutte med at overtage føringen igen med 44-43 ved halvleg.

I tredje periode er Lemvig bedst og gennem hele perioden sidder de på føringen. Kampen er dog stadig meget intens og der bliver kæmpet indædt fra begge hold. Lidt over halvvejs i perioden fører hjemmeholdet med 57-53, og de sidste minutter er det også Lemvig, som har mest tur i spillet, hvilket giver en føring på 66-58 inden sidste periode.

Med den stilling begynder publikum for alvor at tro på en overraskelse, og selvom Aalborg æder sig tættere på i starten af 4. periode så virker Lemvig alligevel i kontrol. Midtvejs er stillingen 74-72 og kampen kan tippe til begge sider. Lemvig fastholder dog føringen, og da Mikkel Andersen rammer en 3er til 83-79 med to minutter igen ser det for alvor lyst ud for værterne. Men ligamandskabet holder hovedet koldt og kommer tilbage på 83-83 på blot en halvt minut, og det lille overtag udnytter Aalborg altså til at trække stikket hjem til sidst.

Det havde ikke været ufortjent, hvis Lemvig havde vundet. Det var en meget lige kamp, som Lemvig i store dele kontrolerede, og skuffelsen var derfor lige så forståelig som glæden hos Aalborg. Kampen viste også, at afstanden mellem holdene i 1. Divisoin og ligaen ikke nødvendigvis er så stor, men Aalborg lignede dog også et hold, som kan få det svært i ligaen. Hos hjemmeholdet var der mange lyspunkter, men særligt Nithithilan Muralithas spillede en stor kamp og var en afgørende faktor for Lemvig med 16 point. Dominick Reid og Søren Flæng tog som altid et stort ansvar og trak holdet med sig til en flot indsats. Hos Aalborg var Joey Haywood den absolut bedste med hele 37 point.

Lemvigs point: Dominick Reid 26p, Søren Flæng 19p (15 reb), Nithithilan Muralithas 16p, Mikkel Andersen 9p, Oscar Fuglsang 9p og Saulius Liksa 6p