Ugens kampe - Dameligaen


Sæsonens første runde bød på et par overraskelser, hvilket gør anden runde både mere uforudsigelig og spændende.

Åbyhøj tabte sin første kamp ude mod Stevnsgade, hvilket var en mindre overraskelse. Ganske vist var det ventet, at Stevnsgade ville bide godt fra sig, men en forholdsvis sikker sejr til oprykkerne var uventet. Endnu mere uventet var det, at Værløse tabte deres første kamp hjemme mod Horsens Pirates. Værløse måtte undvære deres amerikanere, men selv uden dem var det ventet, at de kunne besejre piraterne. Så når Åbyhøj og Værløse mødes lørdag eftermiddag, så er det to hold, som må være meget sultne efter at vinde. Det er uvist, om Værløse får deres amerikanere klar, men med eller uden dem vil det blive en vanskelig kamp for dem i Åbyhallen. Selvom Åbyhøj tabte deres første kamp, så ligner de stadig et godt bud på et hold, der bør blande sig i toppen af ligaen, og nederlaget til oprykkerne på Nørrebro må have tirret de grønne til at levere en koncentreret indsats. Alt andet end en hjemmesejr vil være en overraskelse.

Både Falcon og Virum tabte deres første kamp. Falcon havde en ubehagelig tur til Lemvig, og Virum tabte i deres come back kamp stort til BK Amager. Falcon bør have rutine og styrke til at hente deres første sæsonsejr. Ingen af holdene har den store styrke under kurven, så det bliver sikkert tempofyldt fra begge sider. Virum fik periodevis bevist, at de kan være med på liganiveau i sidste uge, men de vil alligevel komme til at mangle rutine til at slå Falcon. Der er ingen tvivl om, at der kommer til at gå lidt mere tid inden Falcon for alvor er spillet sammen, men de bør være gode nok til at vinde hjemme mod Virum.

BK Amager fik en ønskestart mod Virum i sidste første runde, og kan de holde samme niveau mod Hørsholm i den kommende kamp, så er der gode chancer for, at det kan blive endnu en sejr. BK Amager har fået tilført den nødvendige fysik til at gøre holdet mere komplet og i Catharina Palm har de en af ligaens største individuelle profiler. Hørsholm kom til gengæld skidt fra start mod SISU. Det var ikke uventet at de tabte, men nederlaget var større end forventet. Noget tyder på, at man skal have lidt tålmodighed med Hørsholm. De mangler bestemt noget fysik, og bredden kunne også blive større, men der skal ikke så meget til, før holdet kan blive blandt de bedste igen. Lige nu virker BK Amager dog stærkest og de er derfor favoritter i lørdagens kamp.

Horsens Pirats må være taget hjem fra Værløse med en fantastisk fornemmelse i kroppen efter deres første sejr i over et år i Dameligaen. Samme følelse havde Stevnsgade sikkert efter sejren over Åbyhøj i deres come back kamp mod Åbyhøj. Nu mødes de to hold i Horsens, og det er altid spændende, når to hold med selvtillid mødes. Stevnsgade virker dog som det stærkeste hold, men det er første og fremmest fysikken og to amerikanere der gør forskellen. Så kan Horsens, få bremse Eichler og Forster, så har de en lille chance. Stevnsgade tippes dog til at tage hjem fra Jylland med en sejr.

Rundes sidste kamp står mellem sidste sæsons to tophold i grundspillet, når SISU og Lemvig mødes. Begge hold har gennemgået store ændringer siden sidste sæson, og begge hold kom ud af første runde med sejre. Det bliver derfor et interessant opgør, når de to hold mødes. SISU virker stadig som et robust hold trods tabet af flere profiler, men stammen er godt sammenspillet og det kan blive afgørende i søndagens kamp. Hos Lemvig er der flere nye spillere, og der vil gå lidt tid inden kollektivet er spillet helt sammen, men sejren over Falcon viste, at holdet er på rette vej. SISUs sejr over Hørsholm var så sikker, at de igen må påtage sig favoritrollen, men Lemvig ser ud til at være tættere på SISU end de var sidste sæson, så måske kan SISU påføres det første nederlag i en grundspilskamp i over to år.