Debutsejr med forsinkelse


Lemvig Basket startede sæsonen i Dameligaen med en sejr over Falcon, men der skulle en del ventetid til, før den kom i hus. Trafikale problemer betød, at Falcon ankom til Lemvig med flere timers forsinkelse. Kampen var fastsat til at starte kl. 16.45, men først kl. 17.30 ankom Falcon, og løb direkte på banen til opvarmning.

Det var altså ikke de bedste forberedelser for gæsterne, men gennem størstedelen af kampen lod de sig nu ikke mærke med det. Lemvig kom ganske vist bedst fra start og fik en tidlig føring, men sløseri hos hjemmeholdet midt i første periode betød, at Falcon fik muligheden for at komme med i kampen, og den greb de. De sidste fire minutter af perioden var domineret af falkene, som kunne slutte med en føring på 16-21.

De næste 10 minutter fortsatte meget jævnbyrdigt, men Falcon havde lettest ved at komme til point. Lemvig havde ganske vist et fysisk overtag, men gæsterne var mere effektive i deres afslutninger og kunne derfor fastholde føringen indtil midt i perioden. To 3er af Ivana Udovalieva fik dog vendt billedet, og Lemvig overtager føringen med 30-28. Det forspring holdes frem til halvlegspausen, hvor stillingen er 40-37.

Lemvig starter 3. periode med igen at misbruge en række muligheder og det udnytter Falcon til at overtage føringen igen med 42-43. Længere foran kommer de dog ikke, for spillet bliver en overgang rodet i begge ender, og heldigvis for hjemmeholdet kommer de bedst ud af det og generobre føringen med 51-47 før sidste periode.

De sidste 10 minutter går Falcon i stå og Lemvig kan gennem hele sidste periode trække fra og sikre sig en sikker sejr på 74-58. Til sidst bliver fysikken afgørende, og set med Falconbriller kan en kaotisk optakt måske også spille ind. Det rokker dog ikke ved, at Lemvig var det bedste hold, men spillet skal blive bedre igennem sæsonen, hvis det skal ende med en placering i toppen.

Flere spillere fik en god debut for Lemvig. Raven Berry fik vist sin styrke både offensivt og defensivt, med 25 point, 12 rebounds og 5 steals blev hun sit holds mest effektive spiller. Også Tina Nesse havde en god debut med 12 point, 8 rebounds og 4 steals. Mest glædeligt var det måske for hjemmeholdet, at mange bød ind og to ansvar. Syv spillere fik scoret og 4 af dem kom over 10 point. Hos Falcon var Iben Soltau bedste spiller med 17 point.

Lemvigs point: Raven Berry 25p (12 reb), Emily Hatch 17p (14 reb), Ivana Udovalieva 13p, Tina Nesse 12p, Helle Kristiansen 4p, Rikke Meisner Andersen 2p og Grace Gardner 1p.

Falcons point: Iben Soltau 17p, Sofie Vincents 13p, Elisabet Brynaa 10p, Billie Marlow 6p, Freja Christensen 5p, Marie Gadeberg 3p, Julie Kongeskov 2 p og Berit Schelde 2p