Ugens kampe 1. Division Herrer


En ny sæson i 1. Division Herrer er klar til at tage sin indledning, og de første kampe vil måske give et fingerpeg om, hvor holdene står i forhold til hinanden.

Det er Stevnsgade og Jonstrup som skyder sæsonen i gang, og her må hjemmeholdet tage favoritrollen på sig. Stevnsgade hører til blandt de hold man på forhånd må tælle med blandt bejlerne til pladserne i top-3. Damerne i klubben har vist vejen til ligaen, og kommer herrerne med, så er Stevnsgade for alvor tilbage i toppen af dansk basket. De fleste profiler fra sidste sæson er tilbage på Nørrebro, og der vil formentlig dukke nye navne op undervejs, som kan bidrage til holdet. Som altid bliver det interessant at følge, om kollektivet kan stå sammen og udnytte potentialet, men mod Jonstrup bør det give sejr. Jonstrup vil som altid kæmpe sin chance, men truppen er tynd, og foreløbig er der ikke nogen amerikansk forstærkning på licenslisten, så det vil være en overraskelse, hvis de henter point i første runde.

I Lemvig kommer Glostrup på besøg og her må hjemmeholdet også tage favoritværdigheden. Men det er først og fremmest bedømt på sidste års præstationer, og det medfører naturligvis flere usikkerhedsmomenter. Dels ser Glostrup stærkere ud i år, og dels er det usikkert, om Lemvig fra start kan finde den stabilitet, der kendetegnede sidste sæson. Lemvig bygger videre på samme trup som sidste sæson med et par ændringer, men en ny træner vil give en ny start, og der vil nok gå lidt tid før holdet helt er på sporet igen. Glostrup er normalt ikke glade for turen til Vestjylland, hvilket er med til at placere de største vinderchancer hos Lemvig.

Næste kamp i rækken er opgøret mellem ALBA og Køge. Her er udeholdet favorit, selvom ALBA kan være en vanskelig opgave på deres hjemmebane. Køge ligner et hold med et stort potentiale. Igen i år er der en række baltiske spillere på listen og kan de få den sammensætning til at fungere kan det bliver rigtig spændende. Køges problem de sidste par sæsoner har været at holde stabiliteten. Holdet har været stærke fra sæsonens start, men er faldet i niveau som tiden er gået. Kan de undgå den tendens, så bør holdet have muligheder for at slutte i top-5. Skal drømmen om en placeringen i toppen virke realistisk, så skal det blive en sejr i ALBA.

Selvom BMS har mistet lidt styrke i forhold til sidste sæson, så er de et godt bud på et tophold igen i år. Det betyder også, at de er favorit hjemme mod Aarhus BF. ABF er som altid et uforudsigeligt hold, som sikkert vil have nogle udsving i præstationerne, afhængig af, hvilken opstilling de kommer med. En ting er sikkert, både BMS og Aarhus BF kan spille underholdende basket, så der er god grund til at komme i hallen og se de to hold. BMS er gået væk fra aftensbasket, så kampen spilles lørdag eftermiddag.

Den sidste kamp i åbningsweekenden er Virum mod BK Amager. Her er nærmest tale om klassiker mellem to hold, der har været med til at præge 1. Division de seneste år. Virum har tit haft et godt tag i BK Amager, så gæsterne kommer på besøg med ønske om at tage revanche, og det er bestemt ikke umuligt. Virum har skiftet flere spillere ud, og holdet er yngre og mere uerfarent. BK Amager har til gengæld masser af erfaring, og det ser også ud til det bliver krydret med noget ungt talent i denne sæson. Måske kan Virum igen give BK Amager kamp til stregen, men BK Amager kommer ikke udenom at de er favorit til at vinde.