Tre nye talenter til Lemvig


Lemvig BasketCollege skal gerne komme til at spille en endnu større rolle i fødekæden til Lemvig Baskets hold i Dameligaen og 1. Division Herrer. Klubbens mål er at skabe et træningsmiljø, der kan matche de bedste i Danmark – og gerne lidt bedre. Det skal ske ved at have endnu mere fokus på den enkelte spiller og sørge for at deres potentiale bliver fuldt udnyttet. I første omgang er der særligt fokus på pigerne, og det har trukket tre talentfulde spillere til, og de får i den kommende sæson mulighed for at prøve sig af på det højeste niveau.

De tre spillere er Grace Gardner, Nini Skjulhaug og Alida Dale. Grace Gardner spillede i den seneste sæson for Efterskolen ved Nyborg, hvor hun havde et godt og udviklede sig fint under Craig Pedersen og Geof Kotila. Tidligere har hun spillet i Horsens IC, ligesom hun er en fast del af U16 landsholdet. Lemvig Basket er glade og stolte over, at Grace Gardner har valgt at komme til klubben. Den fysisk stærke spiller har et stor potentiale, og de får optimale muligheder for at udfolde gennem træningen med BasketCollege og dameholdene i klubben.

Nini Skjulhaug og Alida Dale kommer begge til Lemvig fra Norge, hvor de har spillet i klubben Gimle, der er beliggende i Bergen. Gimle er kendt som en af de førende norske klubber, og særligt på kvindesiden har de domineret gennem mange år. Klubben har udklækket mange talenter, og Lemvig Basket ser det som en stor mulighed at være med til at hjælpe de to videre i deres udvikling. Begge spillere har været med omkring det norske ungdomslandshold og senest har Nini Skjulhaug været med til NM for U18. Begge piger ser frem til de nye udfordringer i Danmark, og hos Lemvig Basket håber man i fremtiden at bygge tættere bånd til norsk basket.

De tre unge talenter vil være med til at skabe mere bredde i dametruppen hos Lemvig Basket. I første omgang skal de naturligvis finde sig til rette i klubben, men målet er at lade dem få mulighed for at være med omkring truppen til Dameligaen. Det tegner til, at der vil være en interessant gruppe med flere unge spillere, som alle har et stort potentiale og det vil være med til at give en god balance i truppen, hvor der vil blive en fornuftig fordeling af roller og ansvar.

For Lemvig BasketCollege ser det kommende år spændende ud, med nye dygtige trænere, som har stor erfaring med talentudvikling og en god gruppe spillere, som alle har lysten til at udvikle sig som spillere. Det grundlag skal der bygges videre på i de kommende år.