Norsk tilgang til Lemvig Basket


Lemvig Basket har vendt blikket nordpå i forberedelserne til den nye sæson og det har givet gevinst til dameholdet. I den kommende sæson kommer den norske landsholdsspiller Tina Nesse på holdopstillingen for Lemvig. Med sine 29 år kan hun bidrage med noget rutine til et hold, som også vil komme til at bestå af flere unge spillere. Tina Nesse kommer til Lemvig fra den norske ligaklub Ammerud i Oslo, her var hun sidste år den mest scorende spiller med 11,5 point pr kamp. Desuden bidrog hun med 7,3 rebounds pr kamp. Det er altså en spiller, som er vant til at tage ansvar, som kommer til Lemvig. Tina er en spiller, som er i stand til at udfylde flere opgaver på holdet. Hun er fysisk stærk og kan derfor bidrage i spillet under kurven i begge ender af banen, men hun har også overblik til at træde væk fra kurven og skabe muligheder for sine holdkammerater. Gennem sin karriere har Tina Nesse været i andre norske klubber, og hun har spillet flere landskampe.

Med fra Oslo kommer også Alvina Kvamme, som i sidste sæson spillede for Vålerenge i den næstbedste række. Her var hun en af de bærende spillere i en succesrig sæson. Alvina Kvamme er en guardtype som Lemvig Basket forventer vil være med til at give mere bredde i truppen.

Ud over at spille og indgå på forskellig vis i aktiviteterne i Lemvig Basket skal både Tina Nesse og Alvina Kvamme arbejde med et nystartet projekt i samarbejde med Lemvig Kommune, Working in Lemvig og DGI. Projektet hedder Fritidsslusen og kommer til at rette sig mod at få flere med i foreningslivet i Lemvig Kommune. Det handler altså ikke kun om basket, men om fritidsliv i bred forstand.

I Lemvig Basket glæder vi os til at komme i gang med både projektet og den nye sæson sammen med Tina og Alvina.