Nye trænere på plads til Dameliga og 1. Division Herrer


Efter længere tids arbejde er aftalerne faldet på plads med nye trænere til Lemvig Basket i Dameligaen og 1. Division Herrer. Valget er faldet på det amerikanske par, Brianna Finch og Brian McCormick. Begge har stor erfaring, som først og fremmest er hentet i USA, men det er også blevet til ophold i Europa.

Brianna Finch har været træner på collegeniveau de seneste 11 år, undtaget et ophold i Irland. Som collegetræner har hun hentet erfaringer fra forskellige hold og har blandt andet været head coach for Mt Hood College. De fleste år er dog brugt som assistent træner på skoler som UC San Diego, US Irvine og senest Salt Lake Community College. Ønsket om at prøve egne ideer af og være en del af et klub miljø har fået Brianna Finch til at forlade collegebasket og tage udfordringen op i Danmark. Inden Brianna tog fat på trænergerningen spillede hun to år for Portland University og to år for Sonoma St. University. I Lemvig Basket skal Brianna Finch sammen med Peter Jensen bygge et nyt hold op, og klubben har ambitioner om at bygge et spændende koncept op for ambitiøse pige- og damespillere. For at skabe en rød tråd på damesiden får hun ansvaret for samtlige damespillere fra U18 og ældre i Lemvig Basket.

Peter Jensen fortsætter i rollen som assistent træner, og han erfaringer og viden om Dameligaen vil blive af stor værdi. Han er også med til at sikre, at der trods udskiftninger i truppen bygges videre på de seneste års arbejde med holdet.

Brian McCormick kommer til Lemvig Basket med et helt frisk bevis på, at han kan kalde sig Ph.d. in Exercise og Sport Science. Det er altså en mand med det teoretiske viden i orden, som skal overtage ansvaret for herrespillene i klubben. Brian McCormick har dog også masser af praktisk erfaring, som er hentet på forskelligt niveau i USA samt som træner i Sverige og Irland. Erfaringerne i USA stammer fra både High School og college, men derudover har han stiftet og drevet forskellige camps og basketskoler. Brian McCormick er desuden en ivrig debattør og formidler. I den sammenhæng har han skrevet bøger, artikler og andre publikationer samt holdt foredrag og undervist på en stribe camps og clinics rundt i verden. Lemvig Basket forventer at stille med et ungt hold i 1. Division den kommende sæson, og netop udvikling af spillere er noget Brian McCormick har stor erfaring i. Desuden er det meningen han skal dele ud af sin erfaring og viden til klubbens øvrige trænere, så alle hold får ny inspiration i træningen.

Assistenttræner for 1. Division Herrer bliver Sona Camara, der kommer til Lemvig fra Aalborg, hvor hun i sidste sæson var en del af trænerteamet omkring Aalborg Vikings. Sona Camara har taget en træneruddannelse på Aalborg Sportshøjskole, og det har længere været et ønske for Lemvig Basket at få hende til klubben.

Brianna Finch og Brian McCormick skal også stå for træningen på Lemvig BasketCollege, hvor spillernes individuelle udvikling kommer i centrum. BasketCollege er en vigtig del af det koncept som Lemvig Basket ønsker at videreudvikle og det bliver nu et endnu stærkere tilbud til unge spillere.