BMS vandt i OT


Den første semifinale mellem Lemvig Basket og BMS blev ikke nogen spillemæssig stor oplevelse, til gengæld blev det både en tæt og underholdene kamp, som først blev afgjort i det sidste sekund af den ekstra periode.

Begge hold så ud til at være lidt mærket af, at der nu for alvor er noget på spil. Fra starten var spillet rodet og tempoet var lavt. BMS viste mest energi, og fik i første periode flest spillere i gang, så det var ikke ufortjent, at de tog føringen i første periode. Lemvig havde svært ved at få det offensive spil i gang og for ofte løb tingene ud i sandet. Generelt smed begge hold for mange bolde væk i første periode, men BMS var mest effektive og gik til pause med en føring på 15-21.

Fra starten af anden periode overtog Lemvig initiativet og fik hurtigt udlignet til 23-23, herefter blev spillet igen rodet for begge hold, og der manglede den nødvendige rytme til at skabe den afgørende forskel. Samtidig blev der lavet mange sjuskede personlige fejl, hvilket betød at flere spillere tidligt fin en snart af fejlproblemer. Lemvig skaber alligevel en smal føring, som holder til halvleg med 35-33.

I tredje periode træder Aleksander Birketoft for alvor i karakter for BMS. Med fire 3ere tidlige i perioden er han afgørende for at BMS overtager føringen. Det giver samtidig energi til resten af holdet, og Lemvig må slide hårdt for ikke at komme for meget bagud. Lemvig viser dog den rette indstilling, og selvom tempoet stadig mangler, så begrænses tabet dog så meget at BMS aldrig stikker helt af. I en jævnbyrdig slutning på perioden får Lemvig holdet afstanden nede 60-65 før sidste periode.

I starten af fjerde periode sætter Lemvig mere tempo i spillet, men for mange afslutninger bliver misbrugt, så i første omgang fastholder BMS føringen. Midt i perioden er afstanden dog kommet ned på 69-71 og Lemvig får færten af at kunne vende kampen. Med små tre minutter tilbage udlignes stillingen ved 75-75 og herfra er det en kamp på vilje, der driver holdene frem. Begge hold udnytter deres muligheder godt, og endnu to 3ere af Aleksander Birketoft giver BMS en føring på 79-81 med lidt mere en et minut igen. Lemvig jagter energisk gæsterne og med 22 sekunder tilbage på uret kommer udligningen til 81-81. De sidste sekunder bliver rodede og der kommer ikke flere oplagte scoringsmuligheder, så holdene må ud i fem minutters ekstra spilletid.

Her er det BMS som starter bedst og får et lille hul på fire point, men igen kæmper Lemvig sig tilbage. Holdene følges tæt ad gennem hele perioden og med 36 sekunder igen er stillingen 87-87. Begge hold jagter intens hinanden og den sidste scoring og med blot 1,4 sekund igen sender Mathew Williams en presset 3er fra baseline mod kurven og til stor jubel for BMS går den i kurven. Lemvig får en sidste mulighed, men der kommer ikke noget ud af den, så BMS kan tage turen hjem med en vigtig sejr på 87-90.

Begge hold fortjener ros for kampen. Ikke på grund af spillet, men fordi der blev leveret god underholdning, masser af vilje og høj intensitet. Begge hold kunne være en retfærdig vinder af kampen, men de små marginaler var til sidst med BMS. Gæsternes store spiller var Aleksander Birketoft som med 36 point og stor energi gik forrest for sit hold. Hos Lemvig var det Søren Flæng og Dominick Reid der trak det største læs, men for begge hold gjaldt det, at kollektivet stod bag indsatsen. På lørdag har Lemvig chancen for at udligne semifinaleserien, når holdene kl. 16 mødes hos BMS, der naturligvis her har favoritværdigheden på sine skuldre.

Lemvigs point: Dominick Reid 31p (12 reb), Søren Flæng 24p (10 reb), Mikkel Andersen 14p, Ben Ireland 7p, Kalin Varbanov 5p, Mads Kristensen 5p, Thomas Bjørklund 2p