Lemvig forsvarede bronzen


Efter en intens kamp mod Værløse lykkedes det Lemvig Basket at forsvare bronzemedaljerne fra sidste sæson. Dermed sluttede en flot sæson med metal om halsen på de vestjyske piger. Det var på forhånden ventet, at kampen ville blive en stor udfordring for Lemvig. Skuffelsen over nederlaget til Falcon i semifinalen tog tid at komme over, men efter en lidt usikker start blev det tydeligt, at Lemvig havde viljen til at slutte sæsonen med sejr.

Værløse kom hurtigst ud af startblokken og fik i kampens start opbygget en føring på 2-10. Gæsterne virkede tændte og opsatte på at vinde kampen. Lemvig havde til gengæld svært ved at få gang i angrebsspillet og måtte slide hårdt for at komme til fornuftige afslutninger, som så alligevel blev misbrugt. Allerede midt i perioden blev Sarah Schicher tildelt sin anden personlige fejl, hvilket ikke gjorde tingene nemmere for Lemvig. Sidst i peroden kom værterne dog lidt bedre i gang og i de sidste sekunder sørgede Mallory Moore og Karina Pedersen for at afstanden blot var 13-16 ved pausen.

Lemvig fastholder initiativet i starten af anden periode og da først Helle Kristiansen og derefter Karina Pedersen sætter 3 point overtager Lemvig føringen. Godt forsvar af hjemmeholdet bremser samtidig gæsternes offensiv, og Værløse har mere end svært ved at komme på tavlen. Lemvig kommer på 22-17 og fastholder føringen selvom Verena Bachler holder Værløse inde i kampen ved at være effektiv fra staffelinjen.

Ved halvleg er stillingen 35-27 til Lemvig, men kampen virker stadig åben. Værløse kæmper sig da også tilbage i kampen og spillet bliver meget intenst. Det bliver gået hårdt til hinanden fra begge hold, og der er mere fight end pænt spil. Spillet er dog jævnbyrdigt, hvilket betyder, at Værløse ikke for alvor får hentet ind på Lemvig igen. Mod slutningen af perioden kommer Emily Hatch for alvor i gang, og hun er med til at sikre Lemvig en føring på 49-40 inden sidste periode.

Alexandra Chili starter sidste periode med at sætte en lang 3er, og det ligner et sidste forsøg på comeback fra Værløse. Men Lemvig holder stand og sørger for at få de nødvendige point. Gæsterne tvinges til at satse, og det betyder blandt andet at flere spillere kommer i fejlproblemer. Selvom Lemvig holder en føring på omkring 8 point, så fornemmer man, at der ikke skal meget til før kampen kan vende til Værløses fordel, men hjemmeholdet spiller koncentreret og udnytter sine muligheder.

Det er absolut fortjent, at Lemvig kan slutte sejren med en sejr på 67-56 og fejre bronzemedaljerne med de ca. 150 fremmødte tilskuere. Sammen med bronzemedaljerne kunne Lemvig fejre at Emily Hatch for andet år i træk blev valgt til årets spiller i Dameligaen. Det er tredje år i træk en spiller fra Lemvig tildeles prisen.