Lemvig vinder pokalbrag


Lemvig og BK Amager gav hinanden kamp til stregen i pokalturneringens 1/8-finale. Flot basket, masser af spænding og en afgørelse som først fladt efter ekstra 5 minutters spilletid.

Allerede i første periode fornemmede man, hvor det bar hen. Begge hold leverede godt spil, og høj effektivitet i angrebet. Begge hold havde på skift føringen, men en god afslutning af Lemvig giver dem et knebent forspring på 27-25 efter de første 10 minutter.

Efter pausen er det Lemvig som kommer bedst i gang og skaber i løbet af de første par minutter en føring på 32´26. BK Amager kommer dog hurtigt igen, og de næste minutter tilhører dem, og midt i perioden erobrer de føringen med 32-33. Dominick Reid er som i weekenden skarp på sine skud og med blandt andet 5 hurtige point fra ham, kommer Lemvig igen foran 39-33. Lemvig fastholder føringen og får også udbygget en anelse mere, men med 5 point af BK Amager i de sidste 12 sekunder af perioden, får de begrænset afstanden til 48-45 ved halvleg.

BK Amager fortsætter stærkt fra start af 3. periode, men det lykkes alligevel for Lemvig at fastholde en spinkel føring. Spillet er fortsat godt hos begge hold, og de giver publikum en underholdende og medrivende kamp. Midt i perioden er Lemvig igen foran med 3 point – 60-57, men så tager BK Amager fat igen og kommer på kort tid foran 62-63. Søren Flæng og Ben Ireland kæmper i fællesskab ny energi ind i hjemmehold med gode offensive aktioner. 5 point af Søren Flæng giver Lemvig føringen igen med 69-63. Lemvig afgiver ikke føringen igen i perioden, og kan gå ind til de sidste 10 minutter med et forspring på 6 point, 71-65.

Fjerde periode starter igen lige, og holdene bytter point, men som minutterne går får BK Amager bedre og bedre fat. Midt i perioden er stillingen næsten lige igen med 80-79. Rasmus Larsen er for alvor blevet varm fra 3-pointlinjen og han giver store problemer for Lemvigs forsvar. Lemvig svarer dog igen, og 3 point fra Mikkel Andersen giver igen hjemmeholdet lidt luft med 87-82. Med få minutter tilbage af kampen forsøger BK Amager at sætte et ekstra pres på Lemvig, og med to minutter igen lykkes det at bringe balance i stillingen med 88-88. Lemvig holder hovedet koldt og udnytter deres forsøg fra straffelinjen til igen at komme foran 91-88. Med under et minut igen sætter Jes Hansen en lidt heldig 3er for BK Amager, og da en stærkt spillende Phil Calvert bringer gæsterne foran 91-93 med 9 sekunder igen ser det svært ud for Lemvig. Men i en meget intens afslutning lykkes det Dominick Reid at komme tæt på kurven og udligne til 93-93 med 3 sekunder tilbage. BK Amager får en sidste chance, men det løber ud i ingenting og der skal ekstra spilletid til for at finde en vinder.

BK Amager sætter igen Lemvig under pres med en 3er fra Jes Hansen, men Dominick Reid sørger for ny udligning efter scoring og efterfølgende straffe. Søren Flæng bidrager også for hjemmeholdet ved at ramme en 3er, og da Mads Kristensen følger op med endnu en 3er er Lemvig foran 102-98 med 1½ minut tilbage. Det betyder, at BK Amager er nød til at tage flere chancer, og det sender Lemvig på straffelinjen flere gange. Ikke alle forsøg udnyttes, men det er alligevel nok til at holde BK Amager væk fra at komme tæt på igen, og Lemvig kan til sidste fejre sejren på 106-100.

Begge hold havde stor ære af kampen, som var særdeles velspillet. Nederlaget var det første til BK Amager i denne sæson efter en imponerende start med sejre i 1. Division og pokalgevinst mod ligaholdet fra Værløse. Lemvig Basket er nu i kvartfinalen for både damer og herrer. I begge 1/8-finaler er det gået ud over BK Amager. Lodtrækning til næste runde foretaget torsdag aften og kan følges direkte på DK4.

Lemvigs point: Dominick Reid 32p, Søren Flæng 29p (18 reb), Mads Kristensen 12p, Mikel Andersen 12p, Niththilan Muralithas 8p, Ben Ireland 6p, Kalin Varbanov 4p

Topscorer BK Amager: Phil Calvert 30p