Ugens kampe - Dameligaen


I Dameligaen er holdene for alvor ved at fordele sig i en top, et midterfelt og en bund, men afstanden er stadig ikke større end at fordelingen nemt kan ændre sig.

Den kommende runde starter med et opgør mellem top og bund når Horsens Pirates tager imod Lemvig. Piraterne har været temmelig tamme indtil nu, men den unge trup skal nok vokse med opgaven, og mod Åbyhøj i sidste runde viste de god fremgang i spillet. Lemvig har modsat haft en rigtig god start på sæsonen, og møder op med fire sejre og blot et enkelt nederlag. Det gør naturligvis Lemvig til favorit i kampen, og alt andet end en sejr til vestjyderne vil være en overraskelse. Lemvig skal dog holde høj koncentration kampen igennem for ikke at lukke hjemmeholdet ind.

I Søndersøhallen mødes Værløse og BK Amager i en nøglekamp. Begge hold ligger i midterfeltet og kan med en sejr få kontakt med toppen. Fælles for holdene er det, at de har manglet stabilitet i deres spil. I nogle kampe har de leveret på højt niveau, men de i andre kampe har savnet sammenhæng i spillet gennem en hel kamp. Værløse har i år et spændende hold, og senest er flere spillere også begyndt at byde ind, men det vil nok tage lidt mere tid inden holdet for alvor får hele potentialet frem. BK Amager bygger videre på en ung talentfuld trup anført af rutinerede Catharina Palm. Holdet spiller med stor gejst og aggressivitet, og de skal nok give Værløse problemer. Det kan godt blive en tæt og meget intens kamp, og begge hold kan stå som vinder til sidst. Men måske har Værløse lidt flere muligheder i deres trup, og derfor tildeles de en lille favoritrolle.

Sidst Åbyhøj og Hørsholm mødte hinanden blev det en tæt kamp, som først blev afgjort efter en ekstra periode. Hørsholm trak dengang det længste strå, og efter en periode med flere nederlag håber Hørsholm sikkert på, at få to nye point på kontoen. Men Åbyhøj er uden tvivl klar til at få revanche, og efter deres sejr mod Horsens i sidste runde er der tanket ny selvtillid. Så det kan godt gå hen og blive en ny spændende kamp, som først sent finder en afgørelse. Hørsholm har hjemmebane, men mod netop Åbyhøj har det ikke altid været en fordel for nordsjællænderne. Alligevel falder gættet på en vinder ud til Hørsholms side.

Rundes sluttes med topkampen mellem SISU og Falcon. SISU bruger ugen på til weekenden på at spille EuroCup og det vil naturligvis tage både kræfter og opmærksomhed at rejse den lange vej til Rusland. Om det giver Falcon mulighed for at tildele SISU sæsonens første nederlag er et åbent spørgsmål, som spillet lørdag eftermiddag må vise. SISU viste i sidste sæson ikke svaghed i perioden, hvor de spillede Europæiske kampe, og derfor må man igen forvente at de har bredde og styrke til at vinde ligakampene. Derfor er SISU da også favorit, men en sejr til Falcon vil øge spændingen i toppen, og gøre det videre forløb i Dameligaen mere åbent.