Ugens kampe - 1. Division Herrer


Denne uges kampe i 1. Division Herrer sættes i gang allerede onsdag aften, hvor der er tv-præmiere for 1. Division på Kanal Sport. Det er BMS, der lægger hal til begivenheden og Falcon spiller den anden hovedrolle. Forhåbentlig vil der være god opbakning til kampen fra både tilskuere og tv-seere, så 1. Division bliver vist frem på bedste vis. Kampen kan godt blive en spændende forestilling. Begge hold er kommet godt fra start, og særligt BMS har været en positiv oplevelse. På hjemmebane har de været særligt stærke, og ingen af de to første modstandere i Skovlunde er kommet over 50 point. Falcon møder op med et vist pres på sig, efter de allerede har tabt en kamp i denne sæson, og vil de bevare kontakten med BK Amager i toppen, så skal der ikke smides flere point væk. BMS vil ikke føle samme pres, men den gejst og optimisme de har startet sæsonen med, kan bære dem langt og gøre dem til en vanskelig modstander for samtlige hold. På papiret er Falcon favorit med en trup, der ser ud til at have mere bredde og rutine, men de seneste kampe har vist, at BMS ikke må undervurderes, så de kan skabe en ny overraskelse.

Weekenden sættes i gang af Glostrup og Haderslev. Begge hold har haft en vanskelig start på sæsonen, og må være sultne efter point. I sidste runde tabte Glostrup til BK Amager efter en hæderlig indsats, mens Haderslev tabte i Lemvig efter en kamp, hvor de ikke kom i nærheden af sejr. Det er altså to hold som endnu ikke har fundet stabiliteten i deres eget spil, og en sejr vil derfor have stor betydning for selvtilliden hos begge mandskaber. Glostrup har set en anelse skarpere ud end Haderslev bedømt på de sidste par kampe, og på hjemmebane får de en kneben favoritrolle.

Senere lørdag mødes top og bund, når BK Amager besøger ALBA. BK Amager liner et hold, som for alvor har fundet recepten til sejr i denne sæson, og ikke ser sig tilbage i kampen om oprykning. Det er svært at forestille sig andet end en ny sejr til topholdet, som ganske vist har en midtugekamp i pokalturneringen ude mod Lemvig i benene. Men det bør ikke være nok til at bremse BK Amagers sejrsrække.

Køge er som sidste sæson startet stærkt og er lige nu nærmeste udfordre til BK Amager. I denne runde tager Køge på hjemmebane i mod Lemvig, som i de seneste to kampe har fundet mere stabilitet i spillet. For begge hold er denne kamp derfor en væsentlig test af, hvor godt spillet fungere. For begge hold har mulighed for at vinde denne kamp, og selvom Køge på baggrund af sæsonen indtil nu må være favorit, så har Lemvig bestemt en chance for at lægge pres på værterne. En sejr til Lemvig vil desuden for alvor bringe vestjyderne med frem i tabellen og gøre toppen i rækken breddere.

Kampen mellem Jonstrup og Stevnsgade giver begge hold mulighed for at skabe lidt afstand til bunden. Begge hold har en enkelt sejr inden kampen, og det er derfor vigtige point, der står på spil. Jonstrup har egentlig gjort det pænt, og efterhånden må de have samtlige spillere klar til kamp. Stevnsgade har virket en anelse mere svingende, og selvom de for få uger siden ville være et sikkert bud på en vinder i denne kamp, så set det lige nu langt mere åbent ud. Fordelen af hjemmebane kan blive afgørende i denne kamp, og derfor bliver Jonstrup buddet på en vinder.

Rundens sidste kamp er rykket til tirsdag, hvor Virum og Aarhus BF mødes. Virum kom efter en god start ned på jorden i kampen mod BMS. Nu er de på hjemmebane igen, og det kan godt gøre en forskel. Særligt mod et ungt Aarhushold, der ikke har haft en bedste start på sæsonen. Begge hold vil gerne spille tempofyldt og det kan give en underholdende, men også rodet oplevelse. Virum har formentlig bedst mulighed for at få kontrol over spillet, og det gør dem til favorit.