Sikker sejr til Lemvig i 1. Division


Det blev en uventet sikker hjemmesejr på 95-75 til Lemvig mod Haderslev i 1. Division Herrer. Fra kampens start sad Lemvig på kampen med effektivt angreb, hvor både Mikkel Andersen, Dominick Reid og Mads Kristensen var skarpe på deres afslutninger. Samtidig blev der lukket godt af i forsvaret, så Haderslev havde mere end svært ved at komme til gode afslutninger. Det betød, at hjemmeholdet hurtigt fik op bygget et solidt forspring, og samtidig tog en del af intensiteten ud af kampen.

Med et forspring på 30-13 efter første periode så det mere end svært ud for Sønderjyderne allerede tidligt i kampen, og gennem anden periode skulle Lemvig blot holde tempo og koncentration for at udnytte overtaget både fysisk og i effektivitet. En brændvarm Dominick Reid, som i kampen nåede 44 point, 10 rebounds og 6 steals, sørgede for at Haderslev aldrig fik ro, og Lemvig aldrig gik i stå. Så selvom anden periode resultatmæssigt blev mere jævnbyrdig, så blev kampen ikke mere spændende, og Lemvig kunne holde fast i føringen på ca 20 point – og 50-33 ved halvleg.

Efter pausen kommer Haderslev bedre med og udnytter at Lemvig slækker lidt på koncentrationen. Midt i perioden er afstanden skåret ned til 11 point, men mere tæt bliver det ikke. Lemvig sætter igen tempo på, og får kontrol over kampen, og kan derfor udbygge føringen igen til 71-56 før sidste periode.

Fra starten af sidste periode gør Haderslev endnu et forsøg på at vende kampen, og de fortjener stor ros for aldrig at give op. Et mere aggressivt forsvar sætter Lemvig under pres, og gæsterne udnytter det ti igen at bringe afstanden ned på 10 point efter fire minutter af perioden. Men som i tredje periode finder Lemvig igen tilbage på sporet, og til sidst kan hjemmeholdet køre en sikker sejr i land og fejre den første pointhøst på hjemmebane i denne sæson.

Lemvigs point: Dominick Reid 44p (10 reb/6 st), Mikkel Andersen 20p, Søren Flæng 13p (14 reb/8 bl), Mads Kristensen 7p, Nithithilan Muralithas 6p, Ben Ireland 4p, Kalin Varbanov 1p