Ugens kampe - 1. Division


Efter tre runder er 1. Division Herrer fortsat præget af stor jævnbyrdighed. BK Amager og Køge er ene om at være ubesejret, mens Glostrup og ALBA er de eneste to hold uden sejr – og de to hold mangler dog at afvikle det indbyrdes opgør, der blev udsat i anden runde. Resultaterne i sidste runde var med til at gøre midterfeltet endnu bredere og samtlige hold har derfor stadig mulighed for at blande sig i toppen af divisionen.

Den kommende weekend startes med brunch-basket i Aarhus, hvor BF får besøg af Jonstrup. Begge hold har en enkelt sejr på kontoen, og vil derfor se denne kamp som en oplagt mulighed til at bevæge sig op i tabellen. Jonstrup venter stadig på at få enkelte spillere spilleberettiget, men det kan ske inden weekend, og kan derfor spille ind på sejrsmulighederne. Aarhus har som regel haft godt styr på Jonstrup, og Jonstrup har ofte haft det svært på jysk gulv. De to forhold gør Aarhus BF til favorit, selvom det uden tvivl er en kamp, der kan gå begge veje.

Stevnsgade får besøg af BMS, som har fået en god start i 1. Division. Det er dog først og fremmest på hjemmebane de har vist deres evner. I sidste weekend fik de den anden sikre sejr på eget gulv, og for anden gang holdt de modstanderne under 50 point. Det er flot, men nu skal holdet også vise deres evner på udebane. Nørrebrohallen er dog ikke noget nemt sted at besøge, og efter Stevnsgade fik deres første sejr i sidste weekend, så møder de op med fornyet selvtillid. Det gør også kampen vanskelig at forudse, og dermed er det svært at udpege en klar favorit, men buddet på en vinder bliver BMS, som trods alt var godt med ude mod Køge, og lige nu ligner et stærkere hold end Stevnsgade.

Virum havde det overraskende svært ude mod BMS i sidste runde og tabte klart. Nu e de på hjemmebane mod Køge, som endnu ikke har prøvet at tabe i denne sæson. Det kan godt ligne rundens mest interessante kamp. Virum kan med en sejr blande sig i toppen af rækken, mens et nederlag vil holde dem i midtergruppen. Køge kan til gengæld skabe luft til en hård konkurrent ved at vinde, så begge hold vil kæmpe hårdt for sejren. Køge vil naturligvis stille op med stor selvtillid efter tre sejre, men Virum bør på den anden side være sultne efter at vaske kampen mod BMS af sig, og på hjemmebane bør de tage initiativet i kampen. Begge hold har gode vindermuligheder, men Virum tildeles en anelse større vinderchance end Køge.

Falcon får besøg af ALBA, og her er hjemmeholdet klar favorit. ALBA ser ganske vist stærkere ud i denne sæson end sidste år, men de mangler stadig at bevise de er bedre på banen. Det bliver ikke nemt at bevise det mod Falcon, som har blikket fast rettet mod oprykning, og skal det ml nås, så er der ikke plads til nederlag mod et bundhold. Derfor peger alt mod en sejr til Falcon, og ALBAs eneste chance ser ud til at være at kæmpe sig med i kampen og håbe tingene falder ud til deres fordel, hvis det bliver en tæt kamp. Men det er svært at forstille sig det vil ske.

I Lemvig er der jysk opgør, når Haderslev kommer på besøg. Begge hold har fået en enkelt sejr ud af de første tre kampe, så det er en kamp om at holde sig til i den bedste halvdel. Begge mandskaber er i gang med opbygningen af nye hold, med flere nye ansigter i truppen og ny træner på bænken. Haderslev har lidt mere rutine og bredde i deres trup, men Lemvig fik vist mod Glostrup, at de nye roller på holdet er ved at falde på plads. De to hold mødte hinanden i forberedelserne til sæsonen, og her fik Sønderjyderne en smal sejr. Men de to hold så jævnbyrdige ud, så det kan godt blive en ny tæt kamp. Sidst holdene mødtes manglede Lemvig dog Dominick Reid og måske kan det gøre en forskel denne gang. Nogen klar favorit er der ikke i kampen, men på hjemmebane kan Lemvig måske have den fordel der skal til for at vinde.

En lang lørdag sluttes med kampen mellem BK Amager og Glostrup. Det er top mod bund, og det gør naturligvis BK Amager til klar favorit. Hjemmeholdet har haft en forrygende start på sæsonen og virker mere stabile og målrettede end sidste sæson. Det bliver derfor en vanskelig opgave for Glostrup at besøge Amagerhallen og der skal en helt usædvanlig kamp til, for at give sejr til Glostrup.